Рада повернула розмитнення транспортних засобів

21
Чер
2022

Нульове розмитнення легкових транспортних засобів скасували. Народні обранці підтримали відповідний законопроект одразу у двох читаннях. Таким чином, згідно прийнятого закону, з липня цього року, легкові автомобілі будуть розмитнюватися по довоєнних правилах.

На початку квітня, парламент скасував ПДВ, ввізне мито і акциз при ввезенні в Україну транспортних засобів. Тепер же, такі пільги скасували, проголосувавши за урядовий законопроект.

В пояснювальній записці до законопроекту, Кабмін вказав на необхідність забезпечення у період дії воєнного стану умов для належного забезпечення функціонування економіки, а також належного наповнення дохідної частини бюджету за рахунок надходження митних платежів.

Разом з цим, залишається незмінним нульове розмитнення електромобілів. фактично при ввезенні в Україну електромобіля, автовласник сплачує лише акцизний збір (євро за кіловат). 

А останнім часом заговорили ще й про скасування збору у пенсійний фонд при першій реєстрації електромобіля. 

Раніше АвтоЮрист розповідав чи можливо перевірити наявність штрафів за порушення ПДР та сплатити їх в умовах війни.

Повернення водійських прав
Справи про стягнення шкоди за пошкодження ТЗ
Кримінальні справи ДТП (ст. 286 КК)

Юридична консультація адвоката по ДТП, ✔ виїзд адвоката на місце ДТП, ✔ розслідування ДТП, ✔ підготовка документів в поліцію, в суд, позовна заява, апеляційна скарга, касаційна скарга ✔ захист у кримінальному провадженні по ст. 286 КК (ДТП з потерпілими), ✔ участь у слідчих діях (огляд місця ДТП, допит, обшук, обрання запобіжного заходу, слідчий експеримент, експертиза по ДТП тощо), ✔ справи про повернення водійських прав, ✔ справи про стягнення матеріальної і моральної шкоди та ін.

Адвокат по кримінальних справах Богдан Глядик

Телефонуйте: 067 157-24-14 (після 20.00 – Viber, WhatsApp, Telegram), 093 602-83-47

Слідкуйте за нашими публікаціями, підписуйтеся на нас у соціальних мережах: Facebook, Instagram, Twitter і канал YouTube, а також на наш Telegram-канал

Використання матеріалів з сайту GLYADYK.COM.UA для використання в публікаціях дозволяється лише за наявності прямого активного посилання на джерело

ВАЖЛИВО! Сьогодні ми працюємо! Ми вважаємо, що для України, для нашої перемоги це важливо. Як мінімум наша робота дозволяє нам, разом з Вами підтримувати українську економіку та Українську Армію! Детальніше ТУТ.

Слава Україні! Скоро буде наша перемога!