За перевищення швидкості ще й забиратимуть автомобіль

7
Лис
2021

В Міністерстві юстиції повідомили, що злісних порушників швидкісного режиму каратимуть конфіскацією транспортних засобів. Більше того, наступного дня після такого оголошення, у відомстві прозвітували, що вже конфіскували автомобілі Audi і Range Rover.

Насправді, попри гучні заголовки, мова йде лише про оплатне вилучення транспортного засобу боржника. В Мінюсті повідомили, що, наприклад в Харкові, а саме звідти почали реалізацію обіцянки, є 10 водіїв, які систематично їздять містом зі швидкістю понад 150 км/год. і при цьому ігнорують вимоги про сплату відповідних штрафів. В Києві, таких водіїв виділено 30.

фактично, оплатне вилучення майна боржника можливе не тільки за порушення ПДР, але й за інші борги, в порядку примусового їх стягнення.

Однак, після резонансної ДТП в Харкові, в Мінюсті вирішили приєднатися до боротьби за безпеку дорожнього руху і повідомили, що якщо водії 1) систематично їздять по місту зі швидкістю 150+ км/год. і при цьому 2) не сплачують штрафи за такі порушення (сьогодні штраф за перевищення дозволеної швидкості на понад 50 км/год. – 1700 грн.), в них, в порядку примусового стягнення будуть вилучати належні їм на праві власності транспортні засоби.

Раніше АвтоЮрист розповідав, що у Верховній Раді зареєстровано законопроект, який передбачає позбавлення водійських правна рік за перевищення швидкості.

Оскарження штрафів за порушення ПДР
Справи про повернення водійських прав
Кримінальні справи ДТП (ст. 286 КК)

Юридична консультація адвоката по ДТП, ✔ виїзд адвоката на місце ДТП, ✔ розслідування ДТП, ✔ підготовка документів в поліцію, в суд, позовна заява, апеляційна скарга, касаційна скарга ✔ захист у кримінальному провадженні по ст. 286 КК (ДТП з потерпілими), ✔ участь у слідчих діях (огляд місця ДТП, допит, обшук, обрання запобіжного заходу, слідчий експеримент, експертиза по ДТП тощо), ✔ справи про повернення водійських прав, ✔ справи про стягнення матеріальної і моральної шкоди та ін.

Адвокат по кримінальних справах Богдан Глядик

Телефонуйте: 067 157-24-14 (після 20.00 – Viber, WhatsApp, Telegram), 093 602-83-47

Слідкуйте за нашими публікаціями, підписуйтеся на нас у соціальних мережах: Facebook, Instagram, Twitter і канал YouTube, а також на наш Telegram-канал

Використання матеріалів з сайту GLYADYK.COM.UA для використання в публікаціях дозволяється лише за наявності прямого активного посилання на джерело