Суд конфіскував автомобіль за керування у стані сп‘яніння

26
Вер
2021

Кодекс України про адміністративні правопорушення передбачає за керування транспортним засобом у стані сп‘яніння штраф в розмірі 17 тис. грн. і позбавлення водійських прав на рік. Таке покарання передбачено до водія, який вчинив таке правопорушення вперше.

Однак, для багатьох водіїв таке покарання не стає уроком і вони продовжують вчиняти такі порушення ще і ще.

Наприклад, у Запорізькій області протягом одного року патрульні поліцейські склали на одного й того ж 30-річного водія 54 протоколи про адміністративне правопорушення по ст. 130 КУпАП.

Якщо водій допускає таке правопорушення більше як двіччі протягом року, штраф за таке уже становитиме 51 тис. грн. (або адміністративний арешт на 15 діб), позбавлення права керувати транспортними засобами уже на 10 років. Однак є ще одне обов‘язкове покарання – конфіскація транспортного засобу.

І от, наприкінці літа цього року в Полтаві суд вперше застосував відносно водія, який втретє допустив керування автомобілем у стані сп‘яніння покарання у виді конфіскації транспортного засобу.

Тепер, коли дано старт таким санкціям, можна очікувати, що багато власників можуть позбутися транспортного засобу, власне на якому й вчиняють такі правопорушення.

Раніше АвтоЮрист розповідав: Верховний Суд висловився про право на правову допомогу при порушенні ПДР.

Справи про повернення водійських прав
Кримінальні справи ДТП (ст. 286 КК)

Юридична консультація адвоката по ДТП, ✔ виїзд адвоката на місце ДТП, ✔ розслідування ДТП, ✔ підготовка документів в поліцію, в суд, позовна заява, апеляційна скарга, касаційна скарга ✔ захист у кримінальному провадженні по ст. 286 КК (ДТП з потерпілими), ✔ участь у слідчих діях (огляд місця ДТП, допит, обшук, обрання запобіжного заходу, слідчий експеримент, експертиза по ДТП тощо), ✔ справи про повернення водійських прав, ✔ справи про стягнення матеріальної і моральної шкоди та ін.

Телефонуйте: 067 157-24-14 (після 20.00 – Viber, WhatsApp, Telegram), 093 602-83-47

Слідкуйте за нашими публікаціями, підписуйтеся на нас у соціальних мережах: Facebook, Instagram, Twitter і канал YouTube, а також на наш Telegram-канал

Використання матеріалів з сайту GLYADYK.COM.UA для використання в публікаціях дозволяється лише за наявності прямого активного посилання на джерело