Кабінет Міністрів прирівняв таксі до громадського транспорту

14
Тра
2020

На черговому засіданні Кабміну були внесені зміни у Правила дорожнього руху. Вирішувалося питання таксоперевезень і статусу автомобілів таксі на дорозі.

Фактично, Уряд прирівняв автомобілі таксі до громадського транспорту. Зокрема, таксистам дозволили здійснювати рух смугою, призначеною для руху громадського транспорту.

Правила дорожнього руху доповнили новим пунктом, який власне й передбачає право водія таксі здійснювати рух по смузі для громадського транспорту, а також здійснювати посадку, висадку пасажирів на такій смузі.

Але, таке право отримують лише водії таксі, які здійснюють свою діяльність легально (для таксоперевезень необхідно отримати відповідну ліцензію). Більшість реальних “таксі” (Uber, Uklon, Bolt тощо) здійснюють свою діяльність з перевезення пасажирів нелегально і водії таких авто не матимуть права рухатися смугою громадського транспорту.

Порушення правил руху і зупинки на смузі для маршрутних транспортних засобів передбачає адміністративну відповідальність у виді штрафу – 510 грн.

Разом з цим, в нашій практиці є декілька судових рішень, якими суди скасовували штрафи за рух по смузі для громадського транспорту, які патрульні поліцейські накладали на водіїв легальних таксі. Тому, прийняті зміни в ПДР, ми вважаємо логічними.

Раніше АвтоЮрист розповідав про європротокол у час COVID-19.

Виїзд адвоката на місце ДТП
Адміністративні ДТП (ст. 124 КУпАП)
Кримінальні справи ДТП (ст. 286 КК)

Юридична консультація адвоката по ДТП, ✔ виїзд адвоката на місце ДТП, ✔ підготовка документів в поліцію, в суд, позовна заява, апеляційна скарга, ✔ захист у кримінальному провадженні по ст. 286 КК (ДТП з потерпілими), ✔ участь у слідчих діях (огляд місця ДТП, допит, обшук, обрання запобіжного заходу, слідчий експеримент, експертиза по ДТП тощо), ✔ справи про повернення водійських прав, ✔ оскарження штрафів за порушення ПДР, ✔ справи про стягнення матеріальної і моральної шкоди та ін.

Телефонуйте: 067 157-24-14 (після 20.00 – Viber, WhatsApp, Telegram), 093 602-83-47, 095 120-42-32

Слідкуйте за нашими публікаціями, підписуйтеся на нас у соціальних мережах: Facebook, Instagram, Twitter і канал YouTube, а також на наш Telegram-канал

Використання матеріалів з сайту GLYADYK.COM.UA для використання в публікаціях дозволяється лише за наявності прямого активного посилання на джерело