Водія не можна притягнути до відповідальності за порушення ПДР

22
Лип
2019

Верховний Суд розглянув справу, в якій водія притягнули до відповідальності за те, що останній здійснював рух по односторонній дорозі в зустрічному напрямку. За таке правопорушення до водія застосували адміністративне стягнення у виді штрафу, передбаченого ст. 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Не погодившись з таким рішенням поліцейського, водій оскаржив постанову до суду. Перша і апеляційна судові інстанції стали на сторону водія.

Однак поліцейського це не зупинило і він оскаржив ці рішення ще й до Верховного Суду.

В результаті розгляду цієї справи, судами було встановлено, що дорожній знак, який попереджав водія про те, що дорожній рух на конкретній ділянці дороги – односторонній, встановлено з порушенням вимог відповідних державних стандартів.

Внаслідок цього Верховний Суд сформував позицію, згідно якої неналежна організація дорожнього руху не може бути підставою для притягнення особи до адміністративної відповідальності за порушення правил дорожнього руху.

Читайте також: Поліція складає протокол, суд – скасовує.

Раніше АвтоЮрист розповідав, які 10 причин для зупинки транспортного засобу.

Виїзд адвоката на місце ДТП
Кримінальні справи ДТП (ст. 286 КК України)
Оскарження штрафів ПДР

Юридична консультація адвоката по ДТП, ✔ виїзд адвоката на місце ДТП, ✔ підготовка документів, заяв, скарг, клопотань в поліцію, в суд, позовна заява, ✔ захист у кримінальному провадженні, ✔ слідчі дії (огляд місця ДТП, допит, обшук, затримання, обрання запобіжного заходу, слідчий експеримент, експертиза по ДТП тощо), ✔ справи про позбавлення водійських прав, ✔ оскарження штрафів за порушення ПДР, ✔ спори із страховими компаніями, ✔ справи про стягнення шкоди, отриманої в ДТП та ін.

Телефонуйте 067 157-24-14 (після 20.00 до 9.00 та у вихідні – Viber, WhatsApp, Telegram), 093 602-83-47

Слідкуйте за нашими публікаціями, підписуйтеся на нас у соціальних мережах:
https://www.Facebook.com/AutoYrist, https://www.Instagram.com/AutoYrist, https://Twitter.com/AutoYrist та канал https://www.YouTube.com/BogdanGlyadyk