Викрав автомобіль щоб покататися – потрапив в ДТП

27
Чер
2019

У Києві студент, який, за попередньою версією, знайшов ключі від Mercedes, викрав транспортний засіб із парковки одного із столичних ТРЦ. Спочатку він просто катався на автомобілі по місту. Коли під’їхав до магазину, щоб зробити покупки, припаркував автомобіль, але забув застосувати стоянкове гальмо. В результаті автомобіль з’їхав у кювет та отримав пошкодження.

Студент не розгубився і викликав евакуатор, щоб витягнути Mercedes. Однак, на місце пригоди разом із евакуатором прибули й патрульні поліцейські, які уже здійснювали розшук викраденого автомобіля за заявою власника.

Хлопця затримали в порядку ст. 208 КПК України. Суд застосував до нього запобіжний захід – домашній арешт.

Згідно ч. 1 ст. 289 КК України, за незаконне заволодіння транспортним засобом передбачена кримінальна відповідальність: штраф в розмірі від 17 до 20,4 тис. грн., обмеження волі на строк від 3 до 5 років або позбавлення волі на строк від 3 до 5 років.

Раніше АвтоЮрист розповідав, яка кримінальна відповідальність за ДТП з потерпілими.

Виїзд адвоката на місце ДТП
Адміністративні справи ДТП (ст. 124 КУпАП)
Кримінальні справи ДТП (ст. 286 КК України)

Юридична консультація адвоката по ДТП, ✔ виїзд адвоката на місце ДТП, ✔ підготовка документів, заяв, скарг, клопотань в поліцію, в суд, позовна заява ✔ захист у кримінальному провадженні, ✔ слідчі дії (огляд місця ДТП, допит, обшук, затримання, обрання запобіжного заходу, слідчий експеримент, експертиза по ДТП тощо), ✔ справи про позбавлення водійських прав, ✔ оскарження штрафів за порушення ПДР, ✔ спори із страховими компаніями, ✔ справи про стягнення шкоди, отриманої в ДТП та ін.

Телефонуйте 067 157-24-14 (після 20.00 до 9.00 та у вихідні – Viber, WhatsApp, Telegram), 093 602-83-47

Слідкуйте за нашими публікаціями, підписуйтеся на нас у соціальних мережах:
https://www.Facebook.com/AutoYrist, https://www.Instagram.com/AutoYrist, https://www.Twitter.com/AutoYrist та канал https://www.YouTube.com/BogdanGlyadyk