Тримання під вартою – запобіжний захід для водія з Дніпра

10
Чер
2019

Дніпровський апеляційний суд скасував ухвалу слідчого судді, якою водію, якого підозрюють у вчиненні ДТП, в результаті якої загинуло троє людей, було обрано запобіжний захід – домашній арешт. Нове рішення – застосувати до підозрюваного запобіжний захід у виді тримання під вартою, з можливістю внесення застави у майже 2 млн. грн.

У травня, у м. Дніпро на вул. Маршала Малиновського, перебуваючи за кермом технічно справного автомобіля Toyota Tundra, водій-підозрюваний грубо порушив правила безпеки дорожнього руху та допустив зіткнення з автомобілем Kia, який рухався попереду у попутному напрямку. Внаслідок цього транспортний засіб Kia продовжила рух у некерованому стані та, виїхавши на зустрічну смугу, зіткнулась з транспортним засобом Peugeot.

В наслідок цієї аварії, водій та двоє пасажирів Peugeot загинули, водій KIA був госпіталізований з тяжкими травмами.

Водію Toyota повідомлено про підозру у вчиненні ним злочину, передбаченого ч. 3 ст. 286 КК України.

Згідно ч. 3 ст. 286 КК України, за порушення правил безпеки дорожнього руху, що призвело до загибелі двох і більше осіб, передбачена кримінальна відповідальність – позбавлення волі на строк від 5 до 10 років. Також за таке кримінальне правопорушення передбачено додаткове кримінальне покарання – позбавлення права керувати транспортними засобами до 3 років.

Раніше АвтоЮрист розповідав, про огляд місця ДТП у кримінальному провадженні.

Виїзд адвоката на місце ДТП
Кримінальна справа ДТП (ст. 286 КК України)
Адміністративні справи по ДТП (ст. 124 КУпАП)

Читайте також: «Адвокат по ДТП: можливості і завдання у кримінальному провадженні»

Юридична консультація адвоката по ДТП, ✔ виїзд адвоката на місце ДТП, ✔ підготовка документів, заяв, скарг, клопотань в поліцію, в суд, ✔ захист у кримінальному провадженні, ✔ слідчі дії (огляд місця ДТП, допит, обшук, затримання, обрання запобіжного заходу, слідчий експеримент, експертиза по ДТП тощо), ✔ справи про позбавлення водійських прав, ✔ оскарження штрафів за порушення ПДР, ✔ спори із страховими компаніями, ✔ справи про стягнення шкоди, отриманої в ДТП та ін.

Телефонуйте 067 157-24-14 (після 20.00 до 9.00 та у вихідні – Viber, WhatsApp, Telegram), 093 602-83-47

Слідкуйте за нашими публікаціями, підписуйтеся на нас у соціальних мережах:
https://www.Facebook.com/AutoYrist, https://www.Instagram.com/AutoYrist, https://www.Twitter.com/AutoYrist та канал https://www.YouTube.com/BogdanGlyadyk