ДТП за участю восьми транспортних засобів у столиці (фото)

1
Тра
2019

Сьогодні, 01 травня, у Києві на Позняках, водій Mercedes здійснив ДТП. Повідомляється, що транспортний засіб Mercedes рухався по проспекту Григоренка. Водій німця проігнорувавши дорожню розмітку, не справився з керуванням і на швидкості вилетів з проїзної частини.

Після виїзду за межі дороги, автомобіль зніс паркан автостоянки та пошкодив ще сім автомобілів: два Volkswagen Passat, Toyota Corolla, Toyota Highlander, Daewoo Lanos, Mitsubishi Lancer,а також Citroen.

В результаті ДТП травму голови отримав лише водій Mercedes, однак від госпіталізації він відмовився.

На місці автопригоди працювали правоохоронці, які виявили у водія ознаки алкогольного сп’яніння. Пройти огляд на стан сп’яніння він відмовився. Повідомляється, що водій поводився агресивно, провокував правоохоронців, в результаті чого до нього було застосовано спецзасіб – кайданки.

Як вбачається, водію загрожує відповідальність за ДТП, за відмову пройти огляд на стан алкогольного сп’яніння, а також за дрібне хуліганство та за непокору поліцейському.

Згідно ст. 124 КУпАП за порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів, іншого майна водію загрожує адміністративний штраф у розмірі 340 грн. або позбавлення водійських прав на строк від 6 до 12 місяців.

Згідно ст. 130 КУпАП відмова особи, яка керує транспортним засобом, від проходження відповідно до встановленого порядку огляду на стан алкогольного сп’яніння передбачає адміністративну відповідальність у виді штрафу в розмірі 10200 грн та позбавлення водійських прав на рік.

Згідно ст. 173 КУпАП дрібне хуліганство тягне за собою накладення штрафу від 51 до 119 грн. або громадські роботи на строк від 40 до 60 годин, або виправні роботи на строк від одного до двох місяців з відрахуванням 20% заробітку, або адміністративний арешт на строк до п’ятнадцяти діб.

Згідно ст. 185 КУпАП злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського передбачає адміністративне покарання у виді штрафу від 136 до 255 грн. або громадські роботи на строк від 40 до 60 годин, або виправні роботи на строк від одного до двох місяців з відрахуванням 20% заробітку, або адміністративний арешт на строк до п’ятнадцяти діб.

Раніше АвтоЮрист повідомляв, що протокол про адміністративне правопорушення не оскаржується.

Виїзд адвоката на місце ДТП
Кримінальна справа ДТП (ст. 286 КК України)
Адміністративні справи ДТП (ст. 124 КУпАП)

Юридична консультація адвоката по ДТП, ✔ виїзд адвоката на місце ДТП, ✔ підготовка документів, заяв, скарг, клопотань в поліцію, в суд, ✔ захист у кримінальному провадженні, ✔ слідчі дії (огляд місця ДТП, допит, обшук, обрання міри запобіжного заходу, слідчий експеримент, експертиза по ДТП тощо), ✔ справи про позбавлення водійських прав, ✔ оскарження штрафів за порушення ПДР, ✔ спори із страховими компаніями, ✔ справи про стягнення шкоди, отриманої в ДТП та ін.

Телефонуйте 067 157-24-14 (після 20.00 до 9.00 та у вихідні – Viber, WhatsApp, Telegram), 093 602-83-47

Слідкуйте за нашими публікаціями, підписуйтеся на нас у соціальних мережах:
Facebook.com/AutoYrist, Instagram.com/AutoYrist, Twitter.com/AutoYrist та канал YouTube.com/BogdanGlyadyk