Водіїв знову штрафуватимуть за перевищення швидкості

8
Жов
2018

Аварійність на українських автомобільних дорогах одна з найвищих в Європі. Близько 40% усіх дорожньо-транспортних пригод (відповідно і смертей в ДТП) через перевищення дозволеної швидкості руху. Незважаючи на таку негативну статистику, з 2015 року в Україні не здійснюється фіксації дотримання водіями швидкісних режимів.

Однак уже з 08 жовтня (2018р.) Патрульна поліція обіцяє виправитися. Після більш як трьох років бездіяльності, поліцейських знову озброюють стаціонарними спеціальними технічними засобами, які будуть фіксувати швидкість руху транспортних засобів – TruCAM.

Нагадаємо, що у населених пунктах рух транспортних засобів дозволяється із швидкістю не більше 50 км/год.

Крім цього, розділ 12 ПДР встановлює й інші обмеження швидкості для транспортних засобів.

Згідно статті 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення, за перевищення дозволеної швидкості руху більше як на 20 км/год. передбачена адміністративна відповідальність у виді штрафу в розмірі 255 грн.

Якщо дозволену швидкість перевищити більше як на 50 км/год., штраф буде становити 510 грн.

У Верховній Раді зареєстрований законопроект, який передбачає підняття штрафів за порушення ПДР у вісімдесят раз. Деталі – ТУТ.

Варто зазначити, що порушення ПДР будуть фіксувати патрульні поліцейські. Це означає, що відповідальність нестимуть безпосередні правопорушники і штрафи, які накладатимуться, потрібно буде сплачувати повність (не 50% як передбачено при автоматичній фіксації).

Раніше АвтоЮрист розповідав, яка кримінальна відповідальність за перевищення швидкості (відео).

Виїзд адвоката на місце ДТП
Кримінальні справи по ДТП
Повернення водійських прав

Юридична консультація адвоката, виїзд адвоката на місце ДТП, підготовка документів в поліцію, в суд, захист у кримінальному провадженні, участь у слідчих діях, справи про позбавлення водійських прав, стягнення матеріальної і моральної шкоди, завданої при ДТП, страхові спори та ін.

Телефонуйте 067 157-24-14 (після 20.00 – WhatsApp, Telegram), 099 538-60-47 або 093 602-83-47

Слідкуйте за нашими публікаціями, підписуйтеся на нас у соціальних мережах: Facebook.com/AutoYrist, Instagram.com/AutoYrist та канал YouTube.com/BogdanGlyadyk

Адвокат по кримінальних справахhliadyk.com