У Верховній Раді пропонують посилити відповідальність за ДТП

18
Лип
2018

Кодекс України про адміністративні правопорушення пропонують змінити в частині відповідальності за дорожньо-транспортну пригоду, в якій пошкодження майна, транспортних засобів не відбулося.

Зокрема пропонується доповнити ст. 124 КУпАП частиною другою, яка передбачатиме адміністративну відповідальність за порушення учасниками дорожнього руху ПДР, що спричинило заподіяння потерпілому легкого тілесного ушкодження з короткочасним розладом здоров’я або незначну втрату працездатності.

За таке правопорушення пропонується відповідальність у виді штрафу в розмірі від 1190 грн. до 1700 грн або позбавлення водійських прав на строк від 6 місяців до двох років.

Варто зазначити, якщо в результаті порушення ПДР потерпілому буде завдано травми середньої тяжкості, тяжкі травми або потерпілий загине, винному загрожуватиме кримінальна відповідальність згідно ст. 286 КК у виді позбавлення волі до десяти років.

Раніше АвтоЮрист повідомляв, що народні депутати підтримали введення кримінальної відповідальності за ДТП у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння.

Виїзд адвоката на ДТП
Адвокат по ДТП (ст. 124 КУпАП)
Кримінальні справи ДТП

Юридична консультація адвоката, виїзд адвоката на місце ДТП, підготовка документів в поліцію, в суд, захист у кримінальному провадженні, участь у слідчих діях, справи про позбавлення водійських прав, стягнення матеріальної і моральної шкоди, завданої при ДТП, страхові спори та ін.

Телефонуйте 067 157-24-14, 099 538-60-47 або 093 602-83-47