Суд розглядає справу по ДТП у Харкові

23
Тра
2018

Київський районний суд м. Харкова закінчив дослідження доказів сторони обвинувачення по кримінальному провадженні відносно Олени Зайцевої та Генадія Дронова, учасників трагічної ДТП у Харкові, в якій загинуло 6 осіб.

Як повідомляється, в останньому судовому засіданні досліджували результати проведених експертиз, у т.ч. судово-медичні. За результатами повторної судово-токсикологічної експертизи у Зайцевої слідів опіатів не виявлено.

Суд уже допитав свідків, які стверджували, що Зайцева і Дронов здійснювали рух на забороняючі сигнали світлофорів. Крім цього був досліджений відеозапис події ДТП з камер відеоспостереження, який підтвердив покази свідків в тій частині, що обоє водіїв здійснювали рух на забороняючий сигнал світлофора.

Наступне судове засідання по цій справі призначено на 30 травня. Суд розпочне досліджувати докази сторін захисту.

Нагадаємо, що 18 жовтня 2017 року у Харкові відбулася дорожньо-транспортна пригода, в якій зіткнулися транспортні засоби Lexus і Volkswagen, в результаті загинуло 6 чоловік та ще стільки ж отримали тяжкі травми.

Обоє водіїв підозрюються у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 286 КК України, яка передбачає відповідальність у виді позбавлення волі від 5 до 10 років за порушення правил безпеки дорожнього руху, що стало наслідком загибелі кількох осіб. Водій транспортного засобу Lexus Олена Зайцева визнала, що її вина у трагічному наслідку є. Крім цього мати Зайцевої намагалася відшкодувати завдану донькою шкоду, однак частина потерпілих відмовилися від цього. Генадій Дронов, водій транспортного засобу Volkswagen, свою вину категорично заперечує.

Варто зазначити, що щире каяття, а також відшкодування завданої злочином шкоди Кримінальний кодекс визнає як пом’якшуючі обставини при призначенні покарання.

Як розповідав адвокат Богдан Глядик, у ДТП з пішоходом, перший підозрюваний – водій (відео).

Раніше АвтоЮрист писав про звільнення від кримінальної відповідальності при ДТП.

Виїзд адвоката на місце ДТП
Адвокат по ДТП (адмін. справи)
Кримінальні справи по ДТП

Юридична консультація адвоката, стягнення завданої матеріальної та моральної шкоди, страхові спори, підготовка документів (заяв, скарг, претензій), представництво в судах, справи про повернення водійських прав, захист у кримінальних провадженнях та ін.

Телефонуйте 067 157-24-14, 099 538-60-47 або 093 602-83-47