ДТП з потерпілими у Білорусі – українська прокуратура відкрила кримінальне провадження

15
Тра
2018

Кримінальне провадження по факту ДТП, яка мала місце у Білорусі 13 травня відкрила прокуратура Сумської області. У неділю, автобус, який перевозив юних українських футболістів потрапив у дорожньо-транспортну пригоду, в якій одна дитина загинула та ще шестеро отримали травми різного ступеня тяжкості.

Розслідування самого ДТП здійснюється білоруською стороною. Однак українські прокурори вбачають ознаки злочину, передбаченого ч. 2 ст. 137 Кримінального кодексу України (неналежне виконання обов’язків щодо охорони життя та здоров’я дітей, що спричинило смерть неповнолітнього або інші тяжкі наслідки). Кримінальний кодекс передбачає відповідальність у виді або обмеження волі на строк від трьох до п’яти років, або позбавлення волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

Згідно ч. 2 ст. 286 КК за порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого передбачена кримінальна відповідальність у виді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років.

Раніше АвтоЮрист повідомляв, що нетверезий співробітник МВС здійснив смертельну ДТП.

Виїзд адвоката на ДТП
Адвокат по ДТП
Кримінальні справи по ДТП

Юридична консультація адвоката, виїзд на місце ДТП, захист у кримінальних провадженнях, підготовка процесуальних документів, справи про повернення водійських прав, страхові спори, справи про стягнення шкоди при ДТП т ін.

Телефонуйте: 067 157-24-14, 099 538-60-47, 093 02-83-47