Суд вказав, коли повинні враховувати фізичний знос при виплаті страхового відшкодування

8
Тра
2018

При проведенні товарознавчого оцінювання для визначення вартості завданої власнику автомобіля шкоди в ДТП враховується фізичний знос. Верховний Суд вказав, коли такий знос повинен враховуватися.

У своїй Постанові від 12 березня 2018 року, Верховний Суд зазначив, що якщо для відновлення пошкодженого у ДТП транспортного засобу ремонт здійснюється методом заміни складових частин, що були пошкоджені, на нові, страховик за договором обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності відшкодовує не повну вартість цих складових частин, а з урахуванням коефіцієнта фізичного зносу складників аварійно пошкодженого транспортного засобу.

Фактично, якщо на транспортному засобі здійснюється заміна не нової деталі, страховою компанією відшкодовується вартість не нової деталі, навіть, якщо прийнято рішення про встановлення нової деталі.

Разом з цим, при визначенні розміру страхового відшкодування фізичний знос не враховується на вартість ремонтних робіт, малярних робіт.

Раніше АвтоЮрист розповідав про відповідальність за ДТП.

Адвокат по ДТП
Повернення водійських прав
Стягнення шкоди

Юридична консультація адвоката, стягнення завданої матеріальної та моральної шкоди, страхові спори, підготовка документів (заяв, скарг, претензій), представництво в судах, справи про позбавлення водійських прав, захист у кримінальних провадженнях та ін.

Телефонуйте 067 157-24-14, 099 538-60-47 або 093 602-83-47