Порушення правил зупинки і стоянки фіксуватимуть за допомогою спецтехніки

4
Січ
2018

Верховна Рада підтримала в цілому закон про реформування сфери паркування транспортних засобів. Свої голоси «ЗА» законопроект віддали 237 народних обранців.

Прийнятий закон передбачає, що за порушення правил зупинки і стоянки, а також паркування відповідальність повинна нести особа, за якою зареєстрований транспортний засіб, яким вчинено порушення.

Також впроваджується фото та відеофіксація порушень правил зупинки, стоянки і паркування. Такий режим фіксації передбачає, що уповноважена посадова особа повинна здійснювати фото/відеофіксацію обставин порушення правил зупинки, стоянки та/або паркування транспортних засобів. Під час такої фіксації повинні бути зокрема зазначені дата, час, місце розташування транспортного засобу по відношенню до нерухомих об’єктів, географічних координат. Вимагається не менше двох фотозображень транспортного засобу, отриманих з різних, протилежних ракурсів. Якщо порушення полягає у несплаті послуг з паркування, обов‘язковим є наявність зображень, що фіксують відсутність документа про оплату послуг з користування майданчиком для платного паркування під лобовим склом транспортного засобу.

Після фіксації відповідного порушення посадова особа (це може бути поліцейський, або представник органу місцевого самоврядування – інспектор з паркування), якщо є можливість встановити власника транспортного засобу, виносить постанову про накладення адміністративного стягнення за відповідне правопорушення. Якщо на місці фіксації порушення немає можливості встановити власника автомобіля посадова особа оформляє повідомлення про притягнення до відповідальності. Копія постанови чи повідомлення залишається на лобовому склі автомобіля. Оплатити штраф можна буде згідно залишених постанови чи повідомлення на лобовому склі.

Незважаючи на те, що постанова або повідомлення залишаються на лобовому склі автомобіля, не пізніше трьох днів з дня винесення постанови, вона надсилається поштовим листом особі, за якою зареєстрований транспортний засіб.

Крім притягнення до відповідальності за порушення правил зупинки, стоянки і паркування, посадові особи, у т.ч. й інспектори з паркування матимуть право ініціювати евакуацію транспортного засобу порушника.

Закон набуває чинності через 60 днів з дня його опублікування. 02 січня 2018 року закон було передано на підпис президенту.

За порушення правил зупинки і стоянки сьогодні передбачений штраф в розмірі від 255 до 510 грн.

Раніше АвтоЮрист повідомляв, що нові Правила дорожнього руху вступили в силу з січня.

Оскарження штрафів за порушення ПДР
Адвокат по ДТП
Повернення водійських прав

Консультація адвоката, виїзд адвоката на місце ДТП, підготовка документів в поліцію, в суд, захист у кримінальному провадженні, справи про позбавлення водійських прав, стягнення шкоди, завданої при ДТП, оскарження штрафів за порушення ПДР та ін.

Телефонуйте 067 157-24-14, 099 538-60-47 або 093 602-83-47