Позбавлення волі за порушення правил безпеки дорожнього руху

22
Лис
2017

За дорожньо-транспортну пригоду, в якій комусь завдано травми середньої тяжкості, якщо винний водій транспортного засобу перебував у стані сп’яніння пропонують передбачити позбавлення волі строком на три роки.

При цих же обставинах сьогодні водію загрожує максимальне покарання у виді обмеження волі до трьох років.

Пропонується також змінити строк позбавлення водійських прав з трьох років на п’ять.

За тяжкі травми при ДТП або, якщо одна людина загинула, діючий Кримінальний кодекс передбачає максимальну санкцію у виді позбавлення волі строком від трьох до восьми років. Якщо в аварії загинуло двоє і більше людей, винному загрожує реальне позбавлення волі строком від 5 до 10 років.

Пропонується встановити відповідальність за порушення правил безпеки дорожнього руху, що призвело до завдання комусь тяжких травм або спричинило смерть особи (в незалежності від кількості загиблих) і передбачити максимальну відповідальність у виді позбавлення волі строком від 4 до 10 років. Також, як додаткове покарання до винного водія буде застосована санкція у виді позбавлення права керувати транспортними засобами строком від 5 до 8 років.

Якщо ж тяжкі травми або смерті буде спричинено в результаті порушення ПДР водієм, який перебуває у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння, винному водію загрожуватиме позбавлення волі від 7 до 12 років, з позбавлення водійських прав на десять років.

Для порівняння за навмисне убивство Кримінальний кодекс передбачає відповідальність у виді позбавлення волі строком від 7 до 15 років.

Раніше АвтоЮрист повідомляв, що водіям загрожує кримінальна відповідальність за агресивне водіння. Нагадаємо також, що по справах про адміністративні правопорушення штраф за порушення ПДР піднімуть у вісімдесят разів.

Адвокат по ДТП
Кримінальні справи по ДТП
Повернення водійських прав

Консультація адвоката, виїзд адвоката на місце ДТП, підготовка документів в поліцію, в суд, захист у кримінальному провадженні, справи про позбавлення водійських прав, стягнення шкоди, завданої при ДТП, оскарження штрафів за порушення ПДР та ін.

Телефонуйте 067 157-24-14, 099 538-60-47 або 093 602-83-47