Забрати права зможуть не тільки за порушення правил дорожнього руху

21
Вер
2017

Позбавлення водійських прав пропонують застосовувати як покарання не лише за порушення у сфері безпеки дорожнього руху. Відповідну ініціативу озвучили у Кабінеті Міністрів Україні і втілити її планують уже до кінця цього року.

Розробленим законопроектом пропонують до злісних неплатників аліментів крім штрафів і обмеженням виїзду за кордон, карати ще й позбавленням права керувати транспортними засобами.

Поки що це є лише ініціатива в стінах Уряду. На який строк планують відбирати права – не відомо. Але, враховуючи, що до кінця року планують таке рішення втілити в життя, можна очікувати, що деталі будуть відомі уже найближчим часом.

Так, сьогодні позбавлення водійських прав в суді може очікувати порушника у випадку вчинення ним ДТП, керування автомобілем у стані сп’яніння або за відмову пройти огляд на стан сп’яніння, за створення аварійної ситуації на дорозі. Також, як додаткове покарання, позбавлення права керувати транспортними засобами застосовується в кримінальних справах по ДТП.

Раніше АвтоЮрист повідомляв, що позбавлення водійських прав довічно загрожуватиме водіям.

Адвокат по ДТП
Повернення водійських прав
Стягнення шкоди

Консультація адвоката, справи про позбавлення водійських прав, стягнення шкоди, завданої в результаті ДТП, оскарження штрафів за порушення ПДР, а також юридичний супровід господарської діяльності, сімейні справи (розлучення, поділ майна, встановлення проживання дитини, шлюбний договір, аліменти тощо), врегулювання договірних, трудових відносин, ведення судових спорів, захист у кримінальних справах, супровід угод та ін.

Телефонуйте 067 157-24-14, 099 538-60-47 або 093 602-83-47