Конфісковані автомобільні транспортні засоби будуть утилізовувати

22
Сер
2017

Запропоновано проект Порядку утилізації транспортних засобів, що переходять у власність держави. Пропонується використовувати єдиний підхід до утилізації транспортних засобів, які конфісковано державою за порушення митного законодавства.

Проект передбачає передачу конфіскованих транспортних засобів, які не реалізувались через державну мережу торгів. Також транспортні засоби можуть бути безкоштовно передані на баланс державних органів, бюджетних установ, а також установ, в яких виховуються діти-сироти та діти, яким надано таке право.

Інформація про передачу транспортних засобів публікується на сайті органу, що здійснив вилучення. Якщо на протязі місяця з моменту публікації повідомлення ніхто не звернувся за отриманням транспортного засобу, на розгляд виноситься питання про його утилізацію.

При цьому на утилізацію транспортні засоби будуть передаватися виключно після отримання відповідного висновку правоохоронних органів. Після чого відбуватиметься зняття з обліку безкоштовно.

Відповідні установи, що обліковують такі транспортні засоби, повинні будуть забезпечити процес утилізації, шляхом укладення договорів з суб’єктами господарювання із забезпеченням та дотриманням технологічних процесів, передбачених законодавством по утилізації транспортних засобів на території України.

Прогнозується, що нормативне врегулювання питання утилізації дозволить залучити додаткові кошти до державного бюджету, а також зменшити витрати на зберігання таких транспортних засобів.

Раніше АвтоЮрист повідомляв, що за неповідомлення страхової компанії водії несуть фінансову відповідальність.

Адвокат по ДТП
Повернення водійських прав
Стягнення шкоди

Консультація адвоката, справи про позбавлення водійських прав, стягнення шкоди, завданої в результаті ДТП, оскарження штрафів за порушення ПДР, а також юридичний супровід господарської діяльності, врегулювання договірних, трудових відносин, ведення судових спорів, захист у кримінальних справах, супровід угод та ін.

Телефонуйте 067 157-24-14, 099 538-60-47 або 093 602-83-47