Автодору обмежили повноваження по забороні дорожнього руху

4
Кві
2017

Прийнятий у Верховній Раді закон «Про внесення зміни до Закону України «Про автомобільні дороги» щодо уточнення деяких повноважень державного управління автомобільними дорогами загального користування» позбавив Укравтодор повноважень обмежувати або забороняти рух транспортних засобів, навантаження на вісь, загальна маса або габарити яких перевищують норми, визначені для них державними стандартами, у разі відсутності відповідного спеціального погодження.

Згідно чинного законодавства, контроль за безпекою дорожнього руху під час надання послуг з перевезення пасажирів чи вантажів здійснюватимуть лише Національна поліція України та Державна служба України з безпеки на транспорті (Укртрансбезпека).

Також в Раді розглядали пропозицію внесення змін до закону «Про автомобільний транспорт», якою повинні були б бути введені штрафи за здійснення руху транспортних засобів з перевищенням допустимих вагових параметрів розміром дві тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (34 тис. грн.). Однак дана ініціатива не отримала достатньої кількості голосів.

Раніше АвтоЮрист розповідав про плату за проїзд автомобільними дорогами великовагових транспортних засобів.

Ліцензування перевезень
Адвокат по ДТП
Стягнення шкоди

Юридична консультація, повернення водійських прав, стягнення шкоди, завданої в результаті ДТП, оскарження штрафів за порушення ПДР, а також юридичний супровід господарської діяльності у сфері перевезення пасажирів та перевезення вантажів автомобільним транспортом, отримання дозвільних документів, врегулювання договірних, трудових відносин, ведення судових спорів, захист у кримінальних справах, супровід угод та ін.

Телефонуйте 067 157-24-14, 099 538-60-47 або 093 602-83-47