Плату експедитору обов’язково вказуватимуть у договорі експедирування

6
Бер
2017

У Верховній Раді готуються змінити умови договору транспортного експедирування. Відповідний проект Постанови про прийняття за основу проекту Закону України про внесення змін до Цивільного кодексу України (щодо конкретизації обов’язків сторін, передбачених договором транспортного експедирування) зареєстровано в Парламенті в кінці лютого.

RoadtranspУ самому законопроекті пропонується встановити, що договір транспортного експедирування обов’язково має містити розмір плати експедиторові за надані послуги, так як оплата винагороди експедитора є одним з найосновніших обов’язків клієнта. Розмір плати за послугу сторони визначають самостійно, проте його потрібно обов’язково зазначати в договорі.

Згідно сьогодні діючої норми закону, розмір плати експедиторові встановлюється договором транспортного експедирування, якщо інше не встановлено законом. Також зазначено, якщо розмір плати не встановлений, клієнт повинен виплатити експедитору розумну плату, що передбачає її визначення виходячи із звичайних цін, що склалися на аналогічні товари, роботи або послуги на момент укладення договору.

Раніше АвтоЮрист повідомляв, що перевезення небезпечних вантажів в Україні здійснюватимуть за правилами ЄС.

БізнесЮрист
Ліцензування перевезень
Адвокат по ДТП

Юридична консультація, повернення водійських прав, стягнення шкоди, завданої в результаті ДТП, а також юридичний супровід господарської діяльності, отримання дозвільних документів, у т.ч. для здійснення транспортних перевезень, врегулювання договірних, трудових відносин, ведення судових спорів, захист у кримінальних справах, супровід угод та ін.

Телефонуйте 067 157-24-14, 099 538-60-47 або 093 602-83-47