В серпні посилиться відповідальність за керування авто у стані сп’яніння

25
Лип
2016

Президент підписав закон про посилення відповідальності за керування транспортними засобами у стані сп’яніння та за відмову пройти огляд на стан сп’яніння у визначеному законом порядку.

GLYADYK.COM.UA_AutoYrist_vozvrat_voditelskih_pravЗакон «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за керування транспортними засобами у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції» був прийнятий 7 липня цього року.

Згідно його норм суттєво підвищується відповідальність водіїв за керування ТЗ у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння, а також за відмову пройти огляд на стан сп’яніння.

Після вступу закону в силу, за нетверезе керування на водія накладатиметься штраф у розмірі 10200 грн., а також до нього буде застосована санкція у виді позбавлення водійських прав на один рік.

При повторному вчиненні зазначених правопорушень, штраф для винного водія складатиме 20400 грн., а позбавлення права керувати транспортними засобами становитиме три роки.

Водії, які попадуться втретє будуть вимушені сплатити штраф, в розмірі 40,8 тис. грн.. Крім того керувати автомобілем у такого водія не буде права найближчі десять років.

Закон вступить в силу з наступного дня після його офіційного опублікування.

Раніше АвтоЮрист повідомляв, що за ненадання переваги в русі спец автомобілям позбавлятимуть права керувати авто.

Адвокат по ДТП
Стягнення шкоди
Оскарження штрафів ПДР

Юридична консультація з питань позбавлення права керувати транспортними засобами, стягнення шкоди, завданої в результаті ДТП, ввезення транспортних засобів в Україну (у т.ч. по Стамбульській конвенції, митне оформлення та реєстрація транспортних засобів), оскарження транспортного податку, скасування штрафів за порушення ПДР, а також з усіх інших юридичних питань.
Телефонуйте: 067 157-24-14, 099 538-60-47 або 093 602-83-47