Депутати знову подали в Раду законопроект про створення Дорожнього фонду

18
Лип
2016

У Верховну Раду подали законопроекти, прийняття яких забезпечить створення та фінансування Дорожнього фонду. Документи підписані народними депутатами подані в останній день четвертої сесії парламенту.

GLYADYK.COM.UA_bezopasnost_doroghnogo_dvigheniyaСтворений Дорожній фонд наповнюватимуть, акцизний податок та ввізне мито на нафтопродукти та транспортні засоби, суми фінансово-господарських санкцій за порушення перевізниками правил перевезень, плата за проїзд дорогами загального користування великовагових та великогабаритних транспортних засобів.

За рахунок Фонду буде забезпечуватися якісне будівництво, ремонт автомобільних доріг в Україні.

З акумульованих коштів три відсотки пропонується виділити на заходи з організації та забезпечення безпеки дорожнього руху.

Нагадаємо, що сьогодні Україна є одним з анти лідерів за смертністю та аварійністю на автомобільних дорогах. Щороку на автошляхах гине близько 4,5 тис. людей. За підрахунками Світового банку щорічні фінансові втрати України від високої аварійності становлять близько 4,5 млрд. дол. США.

Серед основних причин ДТП лідирує перевищення водіями дозволеної швидкості руху. За перше півріччя цього року суттєво збільшилась кількість ДТП через керування транспортними засобами у стані сп’яніння. Замикає трійку найчастіших причин ДТП – порушення водіями правил маневрування, обгону.

Раніше АвтоЮрист повідомляв, що керувати автомобільним транспортним засобом на підпитку стало дуже дорого. Після прийнятих змін в законодавство, штраф, який застосовуватиметься разом із позбавленням водійських прав на десять років, за нетверезе водіння зріс до майже 41 тис. грн.

Адвокат по ДТП
Стягнення шкоди
Оскарження штрафів

Юридична консультація з питань позбавлення права керувати транспортними засобами, стягнення шкоди, завданої в результаті ДТП, ввезення транспортних засобів в Україну (у т.ч. по Стамбульській конвенції, митне оформлення та реєстрація транспортного засобу), оскарження транспортного податку, а також з усіх інших юридичних питань.
Телефонуйте: 067 157-24-14, 099 538-60-47 або 093 602-83-47