Страхові компанії міняють ринок ОСАЦВ самостійно, не чекаючи змін в законодавство

24
Бер
2016

На цьому тижні 17 найбільших страхових компаній, які працюють на ринку обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів України повинні підписати договір про запровадження прямого врегулювання страхових випадків.

GLYADYK.COM.UA_AutoYrist_Car_InsuranceМетод прямого врегулювання передбачає, що постраждалому в ДТП водієві страхове відшкодування здійснюватиме та страхова компанія, з якою цей водій уклав договір ОСАЦВ. Сьогодні таке відшкодування здійснює страхова компанія, яка застрахувала відповідальність винного в ДТП водія.

Після підписання цього договору, прямим врегулюванням водії зможуть скористатися у тому випадку, якщо і страхова компанія винного водія, і страхова компанія постраждалого водія є учасниками цього договору. Якщо ж хоч одна СК не підписала такий договір, страховий випадок врегульовуватиметься по нині діючій схемі: страхове відшкодування постраждалий зможе отримати від страхової компанії винного в ДТП водія.

Раніше АвтоЮрист повідомляв, що в Україні діють нові страхові суми за договорами обов’язкового автострахування.

Повернення водійських прав
Кримінальні справи по ДТП
Стягнення шкоди

Юридична консультація з питань позбавлення права керувати транспортними засобами, стягнення шкоди, завданої в результаті ДТП, ввезення транспортних засобів в Україну (у т.ч. по Стамбульській конвенції), оскарження транспортного податку, а також з усіх інших юридичних питань, пов’язаних із автомобільним транспортом надається також по телефону:
067 157-24-14, 099 538-60-47 або 093 602-83-47