В поліції взялися за профілактику ДТП через соціальний проект

10
Бер
2016

Сьогодні розпочалася соціальна акція з безпеки дорожнього руху, яка має за мету зниження аварійності на дорогах, а також зменшення тяжкості наслідків від ДТП.

GLYADYK.COM.UA_europrotokol_osagoВ рамках презентації кампанії «Мінус один. Не стань наступним» було ще раз наголошено, що Україна є одним з лідерів серед аварійності на автомобільних дорогах. За минулий рік від ДТП в Україні офіційно загинуло більше 4 тис. чол., більше 31 тис. отримали травми різної ступені тяжкості.

Звертається також увага, що кожні дві години в Україні, в результаті ДТП гине одна людина.

Так, сьогодні за вчинення ДТП без завдання шкоди життю чи здоров’ю, винний водій може бути притягнутий до відповідальності у виді позбавлення водійських прав до одного року або штрафу, що становить 340 грн.

Якщо ж ДТП матиме наслідком завдання шкоди життю та/чи здоров’ю, винному водію уже в рамках кримінального провадження крім позбавлення водійських прав може загрожувати позбавлення волі на строк від 3 до 10 років.

Раніше АвтоЮрист повідомляв, що за небезпечне маневрування можуть позбавити водійських прав.

Повернення водійських прав
Допомога при ДТП
Стягнення шкоди

Юридична консультація з питань оскарження штрафів за порушення ПДР, позбавлення права керувати транспортними засобами, стягнення шкоди, завданої в результаті ДТП, ввезення транспортних засобів в Україну (у т.ч. по Стамбульській конвенції), реєстрації транспортних засобів, оскарження транспортного податку, а також з усіх інших юридичних питань, пов’язаних із автомобільним транспортом надається також по телефону 067 157-24-14, 099 538-60-47 або 093 602-83-47