Нацкомфінпослуг вчергове повідомив коли будуть збільшені страхові ліміти

10
Лют
2016

На своїй сторінці в мережі Інтернет регулятор опублікував повідомлення, в якому зазначено, що розпорядження про збільшення розмірів страхових сум за договорами ОСЦПВВНТЗ уже зареєстроване в Міністерстві юстиції.

GLYADYK.COM.UA_AutoYrist_Car_InsuranceНові страхові суми будуть діяти після офіційного опублікування цього розпорядження, що регулятор має намір здійснити орієнтовно 19 лютого 2016 року.

Так, згідно розпорядження Нацкомфінпослуг № 3470 передбачає збільшення розмірів страхових сум за договорами ОСАЦВ за шкоду, заподіяну майну – до 100 000 гривень на одного потерпілого та за шкоду, заподіяну життю та здоров’ю – до 200 000 гривень на одного потерпілого.

Сьогодні страхові компанії здійснюють страхові виплати за шкоду заподіяну майну потерпілих – до 50 тис. грн., за шкоду завдану життю, здоров’ю – до 100 тис. грн.

Нагадаємо, що підвищення страхових сум за договорами обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів мало відбутися ще з листопада минулого року. Пізніше новою датою було названо 1 лютого цього року. Однак підвищення страхових сум з першого лютого не відбулося.

Раніше АвтоЮрист повідомляв, що оскаржити транспортний податок в суді зможуть автовласники у цьому році.

Повернення водійських прав
Допомога при ДТП
Стягнення шкоди