Рада внесла зміни у законодавство про національну поліцію

4
Лис
2015

Сьогодні у Верховній Раді було прийнято Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв’язку з прийняттям Закону України «Про Національну поліцію». Це зроблено у зв’язку із необхідністю приведення інших нормативних актів у відповідність із законом про національну поліцію.

GLYADYK.COM.UA_AutoYrist_patrul_police7 листопада закон про національну поліцію повністю вступає в дію. З цього дня в Україні міліція повністю зникає у минулому. У прийнятому раніше законі «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення регулювання відносин у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху» певними повноваженнями наділялися працівники органів внутрішніх справ, які повинні були б діяти згідно закону про органи внутрішніх справ. Однак прийнятий Радою відповідний закон було ветовано президентом.

У той же час національна поліція, згідно із діючим законодавством, є центральним органом виконавчої влади, який служить суспільству шляхом забезпечення охорони прав і свобод людини, протидії злочинності, підтримання публічної безпеки і порядку. У зв’язку із цим із 7 листопада повинні були б виникнути колізії.

Раніше АвтоЮрист повідомляв, що чекає автовласників у зв’язку із реформою ДАІ. В МВС обіцяли, що автоматична фіксація порушень ПДР запрацює в листопаді. Однак, це може не відбутися.

Повернення водійських прав
Оскарження штрафів за порушення ПДР