Україна скасувала спецмита на імпорт легкових авто

11
Вер
2015

У квітні 2013 року рішенням Міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі були запроваджені строком на 3 роки спеціальні мита на імпорт легкових автомобілів в Україну. Такі мита застосовувалися до автомобілів із об’ємом двигуна від 1 л. до 2.2 л.

importПісля цього двічі (у 2014 та 2015 рр.) розмір мит зменшували. У лютому цього року скасували спецмита на імпорт легкових автомобілів з гібридними двигунами

Однак, ряд країн-членів Світової організації торгівлі (СОТ) не влаштовувало введення мита Україною. У червні цього року, на підставі звернення Японії, Експертна панель СОТ прийшла до висновку, що введення Україною цих мит суперечить правилам організації.

Як результат Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі при Міністерстві економічного розвитку і торгівлі скасувала своє рішення про впровадження спец мит. Рішення набере чинності після його офіційного опублікування.

Раніше АвтоЮрист повідомляв, що платити податки будуть усі власники транспортних засобів. Однак, за повідомленнями Мінфіну, екологічний збір поки не вводитимуть.

Повернення водійських прав