В Раді підтримали у першому читанні введення автоматичної фіксації порушень ПДР

22
Тра
2015

Народні депутати проголосували за підтримку законопроекту №2562 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення регулювання відносин у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху.

bdrТаке рішення 247 народних обранців прийняли всупереч критики законопроекту юристами, громадськими діячами. Не зважали нардепи і на висновок головного науково-експертного управління Верховної Ради, а також висновок профільного комітету (з питань законодавчого забезпечення діяльності правоохоронних органів).

Минулого тижня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що через критику деяких положень цього законопроекту урядом внесено певні зміни, зокрема виключається стаття 9-1 законопроекту, яка була покликана чітко зазначити, що на осіб, які притягатимуться до адміністративної відповідальності не буде поширюватися презумпція невинуватості.

Варто зазначити, що законопроект щодо реформи забезпечення безпеки дорожнього руху критикувався юристами. І навіть виключивши із нього скандальну норму про позбавлення громадян презумпції невинуватості, існує ще ціла низка суперечливих і таких, що не відповідають Конституції України норм.

Чітко не передбачаючи позбавлення водіїв презумпції невинуватості, дух законопроекту все одно це передбачає.