В Україні будуть видавати водійські посвідчення єврозразка

19
Лют
2015

У Кабміні схвалили план імплементації Директиви 2006/126/ЄС Європейського Парламенту та Ради від 20 грудня 2006 року про посвідчення водія.

europrava_voditelyaДиректива передбачає впровадження єдиних для усіх держав-членів ЄС положень щодо видачі національних посвідчень водія. Наслідком цього повинно стати взаємне визнання посвідчень водія і подальше спрощення вільного пересування громадян між державами-членами Європейського Союзу.

У затвердженому Урядом документі передбачено технічний опис європейського зразка посвідчення водія, врегульовано питання розміщення в ньому мікрочипа, встановлено вимоги до підготовки претендентів на отримання посвідчення водія, умови видачі посвідчень водія (вікові та кваліфікаційні), їх періодичної заміни.

Директивою також гармонізуються питання строків проходження медичних оглядів для професійних водіїв, вводяться мінімальні вимоги щодо базової кваліфікації та підготовки осіб, які приймають іспити на право управління транспортними засобами, а також уніфікуються мінімальні вимоги до іспитів на право управління транспортними засобами.

Завершити імплементацію норм Директиви в національне законодавство заплановано до листопада 2017 року

Раніше АвтоЮрист повідомляв, що в Україні будуть нові автомобільні номерні знаки, що відповідатимуть європейським стандартам. Початок видачі нових номерних знаків заплановано на березень 2015 року.

Зверніть увагу за які порушення ПДР передбачено позбавлення права керувати транспортним засобом.

Джерело: Кабмін