Нардеп пропонує заборонити авто з правим рулем

13
Лют
2015

У Раді зареєстровано законопроект № 2117 про внесення змін до Закону України “Про дорожній рух” (щодо умов для ввезення транспортних засобів та їх реєстрації). Автором законопроекту є Дмитро Лінько.

pravyj_rulНародний депутат пропонує заборонити участь у дорожньому русі транспортних засобів з правим розташуванням керма. Також пропонується законодавчо затвердити, що транспортний засіб з правим розташуванням керма призначений для використання на дорогах з лівостороннім рухом являє небезпеку для учасників правостороннього дорожнього руху.

Законопроект також передбачає обов’язковість реєстрації транспортного засобу протягом 10 робочих днів, а не 10 календарних діб, як сьогодні.

Пропонуються також зміни і у термінах проходження обов’язкового технічного контролю авто. Так, запропоновано встановити періодичність проходження обов’язкового технічного контролю для легкових автомобілів, що використовуються для перевезення пасажирів або вантажів з метою отримання прибутку, вантажних автомобілів (незалежно від форми власності) вантажопідйомністю до 3,5 тонни, причепів до них із строком експлуатації більше двох років один раз в рік.

Раніше АвтоЮрист повідомляв, що пропонується відмінити акцизний збір на переобладнані автомобілі.