В Раду подано новий проект закону про страхування

9
Лют
2015

У пояснювальній записці до законопроекту зазначається, що чисельні природні та техногенні аварії, ДТП, пожежі та нещасні випадки завдають значної шкоди життю і здоров’ю громадян, а також збитків майну суб’єктів господарювання.

o_strahovaniiЗ прийняттям нової редакції Закону буде впроваджено новий порядок законодавчого регулювання страхової (перестрахової) та посередницької діяльності в страхуванні як резидентами, так і нерезидентами, на території України, удосконалено систему правового забезпечення розвитку страхового ринку та державного регулювання і нагляду за діяльністю його учасників. Прийняття нової редакції Закону сприятиме створенню конкурентного середовища на страховому ринку та рівних умов у випадках, визначених регуляторним актом, для діяльності страховиків-резидентів та нерезидентів, що дасть змогу підвищити якість страхових послуг та знизити їхню вартість.

Читайте також: Щодо цивільної відповідальності автовласників.

Одними із причин, з яких автори пропонують нову редакцію нормативно-правового акту, що регулюватиме страховий ринок, називається низька довіра населення до страховиків та страхування в цілому, а також обмежений доступ до послуг страхування населення у зв’язку з слабким розвитком страхового посередництва.

Раніше АвтоЮрист повідомляв, що в українських водіїв вимагають доплатити за КАСКО.