Пропонуються пільги в оподаткуванні для електромобілів

2
Лют
2015

Призупинення автомобільних податків та удосконалення оплати за користування паркувальними майданчиками сьогодні, 02 лютого, було запропоновано у Верховній Раді.

electro_car_nalogiНародні депутати Геннадій Кривошея, Вадим Івченко та Степан Барна пропонують звільнити від обкладання податком на додану вартість та акцизним збором операції із ввезення на митну територію України автомобілів із електродвигунами.

Законопроект № 1912 «Про внесення змін до розділу ХХ “Перехідні положення” Податкового кодексу України щодо особливостей оподаткування ввезення та постачання транспортних засобів, оснащених електричними двигунами» сьогодні будо зареєстровано у Верховній Раді.

Вищезгадані податки для транспортних засобів, обладнаних електричними двигунами пропонується скасувати до 01 січня 2020 року. Про це повідомляє АвтоЮр Журнал.

Також у Верховній Раді з’явився законопроект № 1916 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо поліпшення розрахунків за надання послуг з користування майданчиками для платного паркування транспортних засобів)».

Пропонується змінити норми законів «Про дорожній рух» та «Про благоустрій населених пунктів».

Як зазначено у пояснювальній записці до проекту, запропоновані зміни дозволять власникам транспортних засобів розраховуватися за послуги з користування майданчиками для платного паркування транспортних засобів більш зручною формою, а саме за допомогою паркувальних талонів, вартість яких встановлюватиметься органами місцевого самоврядування.

Раніше АвтоЮрист повідомляв, що депутат пропонує внести зміни у транспортний податок.

Нагадаємо, що 28 грудня 2014 року було внесено зміни у Податковий кодекс, після чого автовласники отримали нові автомобільні податки.