Уздовж автомобільних шляхів не буде реклами

1
Лют
2015

Однією з причин виникнення ДТП є відволікання уваги водіїв від керування автомобілем та послаблення контролю за дорожньою обстановкою. Серед іншого, послаблення контролю можливе внаслідок відволікання водіїв на зовнішню рекламу, яка встановлюється в межах смуги відведення автомобільних доріг загального користування.

reklamonositel_na_doroheУ Верховній Раді України зареєстровано законопроект № 1873 «Про внесення змін до статті 16 Закону України “Про рекламу” (щодо впорядкування розміщення зовнішньої реклами на автомобільних дорогах поза межами населених пунктів)».

У нині діючій редакції Закон України «Про рекламу» забороняє розташовувати засоби зовнішньої реклами поза населеними пунктами на відстані менш ніж 5 метрів від краю проїжджої частини.

Маючи на меті зменшення кількості ДТП, які спричинені негативним впливом рекламоносіїв та зовнішньої реклами на автомобільних дорогах поза межами населених пунктів, у законопроекті пропонується заборонити розміщення реклами за населеними пунктами на відстані менш ніж 100 метрів, а на міжнародних автомобільних дорогах – менш ніж 200 метрів від краю проїжджої частини.

Раніше АвтоЮрист повідомляв, що огляд водія на стан сп’яніння, проведений з порушеннями вимог Кодексу України про адміністративні правопорушення дозволяє здійснити повернення водійських прав.