Відбулося засідання Загальнонаціонального Форуму з безпеки дорожнього руху

28
Лип
2014

24 липня 2014 року відбулося засідання загальнонаціонального Форуму з безпеки дорожнього руху.

1406200983_3«Головна мета заходу – приведення законодавства у сфері безпеки дорожнього руху до європейських стандартів, початок нових форм і методів профілактики аварійності», – розповів перший заступник начальника ДАІ України Сергій Будник.

Під час заходу було обговорено питання внесення змін до закону України «Про дорожній рух», до Правил дорожнього руху. Озвучувалося також питання якісного покращення підготовки водії автомобільних транспортних засобів, введення автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху, а також законодавче забезпечення медичного обслуговування в рамках безпеки дорожнього руху.

IMG_9372

Було зазначено, що Україна знаходиться в перших рядках країн, які лідирують по смертності на дорогах (близько 11 чол. на 100 тис населення в Україні, порівняло з 5,5-6 чол. на 100 тис. в Європейському Союзі). Крім того доповідачі зазначали, що щорічні втрати українського бюджету, у зв’язку із незадовільним станом забезпечення безпеки дорожнього руху в Україні становлять близько 4,5-5 млрд. дол. США.

За підсумками обговорень було прийнято Резолюцію загальнонаціонального Форуму з безпеки дорожнього руху, погоджено необхідність доопрацювання озвучених пропозицій та заявлено про проведення другого етапу Форуму восени цього року.

За результатами напрацювань учасниками Форуму будуть розроблені законодавчі пропозиції, які будуть передані для їх подальшого запровадження на загальнодержавному рівні.