Правила «мобільного паркування» вступили в силу

9
Лип
2014

З 03 липня в Україні діє послуга «мобільне паркування», що дає змогу оплатити послуги стоянки автомобіля за допомогою мобільного телефону.

6da8324c0d4cc2ac0434b27869766955Згідно постанови Кабінету міністрів України від 25 червня 2014 № 207 про внесення змін до Правил паркування транспортних засобів з 03 липня 2014 року водії автомобільних транспортних засобів мають можливість скористатися послугою «мобільне паркування».

Так, Правила паркування ТЗ доповнені послугою «мобільне паркування» – надання користувачеві можливості отримати послуги з користування майданчиками для платного паркування, що оплачуються за допомогою карток попередньої оплати або платіжних інструментів, передбачених законодавством про безготівкові розрахунки, із застосуванням засобів мобільного зв’язку для передачі інформації через захищену комп’ютеризовану систему.

На оператора паркувального майданчика покладається обов’язок забезпечити функціонування приладів для сплати вартості послуг з користування майданчиками для платного паркування, а також інформувати водіїв – користувачів послуги «мобільне паркування» про порядок та вартість її надання.

Варто зазначити, що водії не зобов’язані оплачувати послугу стоянки транспортного засобу, якщо паркувальний майданчик не обладнаний відповідними приладами для оплати стоянки. Готівкова оплата можлива лише через паркувальний автомат чи автоматичний в’їзний та виїзний термінали.

Раніше АвтоЮрист повідомляв, що прийняті зміни у законодавство, згідно яких, водіїв штрафуватимуть за не оплату послуг з паркування транспортних засобів. До відповідальності також притягатимуть посадових осіб суб’єктів господарювання, які відповідальні за утримання паркувальних майданчиків.