Водіїв штрафуватимуть за не оплату послуг з паркування транспортних засобів

30
Тра
2014

Верховна Рада України прийняла закон про внесення змін щодо правил паркування транспортних засобів та встановлення відповідальності за порушення правил паркування.

24450Законом України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо паркування транспортних засобів” передбачена відповідальність за:

 несплату водієм транспортного засобу вартості послуг з користування майданчиками для платного паркування, обладнаними паркувальними автоматами або автоматичними в’їзними та виїзними терміналами – штраф від 136 до 204 грн.
 паркування транспортних засобів на місцях, призначених для безоплатного паркування транспортних засобів, особами, які не мають відповідних пільг – штраф від 255 до 306 грн.
 порушення посадовими особами суб’єктів господарювання, які утримують майданчики для паркування транспортних засобів, визначених правилами паркування транспортних засобів вимог щодо розміщення та функціонування майданчиків для паркування – штраф від 340 до 510 грн.
 необладнання майданчиків для платного паркування транспортних засобів паркувальними автоматами або автоматичними в’їзними та виїзними терміналами – штраф від 510 до 1700 грн.

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.