Застосувати амністію пропонують і щодо автомайданівців

6
Лют
2014

У Верховній Раді України зареєстровано законопроект, покликаний амністувати Автомайданівців, що брали участь в автопробігу 29 грудня минулого року до резиденції Президента України «Межигір’я».

34668Законопроект №4084 передбачає звільнення від переслідування та покарання осіб щодо яких здійснюється адміністративне провадження про притягнення до адміністративної відповідальності за ст. 122-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення внаслідок подій, які мали місце під час автопробігу 29 грудня 2013 року на території м. Києва та Вишгородського району Київської області.

Так пропонується закрити провадження щодо усіх учасників автопробігу 29 грудня 2013 року та звільнити від відповідальності таких осіб, якщо до них уже застосовано санкцію у виді позбавлення права керувати транспортними засобами.

Автоюрист нагадує, що внаслідок проведення мирної акції протесту на території м. Києва та Вишгородського району Київської області 29 грудня 2013 року власники транспортних засобів, які брали участь в автопробігу масово притягуються до адміністративної відповідальності за невиконання вимог інспекторів ДАІ про зупинку. До таких осіб застосовується санкція у виді позбавлення права керувати транспортними засобами строком від 3 до 6 місяців.

Так, особливо привертає увагу те, що притягуються власники транспортних засобів, багатьох з яких не було на місцях проведення акцій.