Накладення санкцій контролюючими органами по новому

26
Чер
2013

Підписаний Закон №353-VІІ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо усунення обмежень у провадженні господарської діяльності», який запроваджує новий підхід до вжиття контролюючими органами заходів реагування до суб’єктів господарювання.

Діяльність підприємства з перевезенняУ відповідності з цим Законом, контролюючі органи позбавляються права зупиняти діяльність підприємств без відповідного рішення суду. Якщо контролюючий орган виносить рішення про вжиття інших заходів реагування за результатами перевірок (наприклад щодо застосування штрафних санкцій, винесення приписів про усунення недоліків тощо), то він зобов’язаний звернутися до суду для підтвердження такого рішення. Ці випадки будуть встановлені галузевими законами.

Як зазначено на інтернет сайті Президента України, підприємці звільнятимуться від обтяжливих процедур оскарження в судах прийнятих рішень про накладення санкцій. Такий підхід вводиться в дію з 1 липня 2013 року.

Передбачається, що Закон спростить умови ведення бізнесу в Україні та сприятиме поліпшенню підприємницького клімату, стимулюватиме залучення в економіку внутрішніх та зовнішніх інвестицій.