Дозволи на міжнародні перевезення видаватимуть по новому

29
Тра
2013

Мінінфраструктури наказом від 19.04.2013 р. № 239 виклало в новій редакції порядок оформлення і видачі дозволів на поїздку по території іноземних держав при виконанні перевезень пасажирів і вантажів автомобільним транспортом у міжнародному сполученні, а також їх обміну та обліку.

mezhdunarodnye-avtomobilnye-perevozkiЗокрема, документом передбачено, що автоперевезення пасажирів і вантажів територією іноземних держав або транзитом через їх території здійснюються автоперевізниками згідно з вимогами міжнародних договорів України і на підставі належним чином оформлених відповідних дозволів, якщо інше не передбачено договорами.

Оформлення та видача дозволів проводяться в пунктах видачі дозволів Укртрансінспекції та її територіальними органами.

При цьому в документі зазначено, що перевезення пасажирів і вантажів автотранспортом між пунктами, розташованими на території іноземної держави, заборонено, якщо на це не отримано відповідного дозволу компетентного органу іноземної держави згідно з вимогами міжнародних договорів.

Відзначено також, що дозволи для перевезення вантажів оформляються і видаються водію автотранспортного засобу (автоперевізникові або уповноваженій ним особі) на підставі усного звернення або письмової заяви. Для оформлення та видачі дозволу уповноважена особа при усному зверненні або поданні письмової заяви пред’являє документ, що посвідчує особу, свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, документи на вантаж, сертифікати відповідності ТЗ щодо безпеки руху та екологічної безпеки вимогам країн, територією яких здійснюватиметься перевезення, якщо інше не передбачено міжнародними договорами.

Дозволи на поїздку територією іноземних держав під час виконання нерегулярних і маятникових перевезень пасажирів автотранспортом у міжнародному сполученні також оформляються і видаються уповноваженій особі на підставі усного звернення або письмової заяви.

Наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

www.prostopravo.com.ua