ДТП з потерпілими у Києві: мотоцикліст загинув від зіткнення з авто

19
Тра
2021

У Києві відбулася ДТП за участю легкового автомобіля, який розвертався і мотоцикла. Мотоцикліст в результаті ДТП загинув. Кримінальна справа розслідується за ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України, яка передбачає кримінальне покарання для водія у виді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років за порушення вимог правил безпеки дорожнього руху, що призвело до смерті потерпілого.

Адвокат по ДТП Богдан Глядик розповів, що у справах по ДТП з потерпілими недостатньо встановити, що водій порушив вимоги ПДР. Потрібно встановити ті порушення Правил дорожнього руху, які призвели до відповідних тяжких наслідків.

Розслідування ДТП передбачає збір даних, на підставі яких буде вирішуватися чи мали можливість учасники ДТП, за умови дотримання ними вимог ПДР, уникнути зіткнення, наїзду. Щоб отримати відповідь на це питання і слідчий, і адвокат по ДТП допитує свідків, відшукує і переглядає відеозаписи, проводиться слідчий експеримент, проводиться низка експертиз тощо.

Кримінальна відповідальність водія за ст. 286 КК виключається, якщо інший водій допустив порушення ПДР, які перебувають у причинному зв’язку з наслідками, а також якщо дорожня обстановка давала підстави водію розраховувати на дотримання правил іншими учасниками руху.

Трагедія, яка відбулася днями у столиці (зіткнення мотоцикла із автомобілем, який розвертався) ще розслідується. Однак уже повідомляється, що слідчі бачать винним саме водія автомобіля. Проте, як вважає адвокат Богдан Глядик, навіть та інформація, яка озвучена в різних ЗМІ, в соціальних мережах, дозволяє припустити, що у водія автомобіля є непогані шанси бути виправданим.

Раніше адвокат по ДТП Богдан Глядик розповідав про швидкість за показами свідків як доказ у кримінальних справах по ДТП з потерпілими.

Виїзд адвоката на місце ДТП
Адміністративні ДТП (ст. 124 КУпАП)
Кримінальні справи ДТП (ст. 286 КК)

Юридична консультація адвоката по ДТП, ✔ виїзд адвоката на місце ДТП, ✔ розслідування ДТП, ✔ підготовка документів в поліцію, в суд, позовна заява, апеляційна скарга, касаційна скарга ✔ захист у кримінальному провадженні по ст. 286 КК (ДТП з потерпілими), ✔ участь у слідчих діях (огляд місця ДТП, допит, обшук, обрання запобіжного заходу, слідчий експеримент, експертиза по ДТП тощо), ✔ справи про повернення водійських прав, ✔ справи про стягнення матеріальної і моральної шкоди та ін.

Телефонуйте: 067 157-24-14 (після 20.00 – Viber, WhatsApp, Telegram), 093 602-83-47

Слідкуйте за нашими публікаціями, підписуйтеся на нас у соціальних мережах: Facebook, Instagram, Twitter і канал YouTube, а також на наш Telegram-канал

Використання матеріалів з сайту GLYADYK.COM.UA для використання в публікаціях дозволяється лише за наявності прямого активного посилання на джерело