Підвищувати швидкість не будуть – поки що ще 50

31
Бер
2021

Правила дорожнього руху визначають, що на ділянках доріг, де створені дорожні умови, що дають можливість рухатися з більш високою швидкістю, за погодженим з уповноваженим підрозділом Національної поліції рішенням власників доріг або органів, яким передано право на утримання таких доріг, дозволена швидкість руху може бути збільшена шляхом встановлення відповідних дорожніх знаків.

Усі ми знаємо, що згідно п. 12.4 ПДР, в населених пунктах рух транспортних засобів дозволяється із швидкістю не більше 50 км/год. Однак, кожного року з 1 квітня і до 1 листопада у столиці на 17 ділянках дороги таку максимально дозволену швидкість руху збільшують до 80 км/год.

Кожного року, тільки не цього. Саме про це заявили в Центрі організації дорожнього руху КМДА.

В Центрі повідомили, що вони, спільно із Патрульною поліцією та Київавтодором здійснили обстеження таких ділянок доріг і прийшли до висновку, що жодна з них не відповідає критеріям, які б дозволили по них безпечний рух із швидкістю більше 50 км/год.

В центрі зазначили, що на цих ділянках спостерігається висока аварійність. Однак це не єдина причина, чому швидкість не будуть збільшувати. Відзначається, що на таких дорогах здійснюється велосипедний рух, однак велоспільнота виступає проти підвищення дозволеної швидкості.

Тому, усі, хто очікував, що вже завтра можна буде легально їздити швидше, заспокоюємося. Підозрюю, що на дороги виведуть більше патрулів з радарами, які будуть нас відловлювати.

До речі, не так давно (уже в цьому році) на високому рівні з’явилася ініціатива щоб максимально дозволена швидкість руху в населених пунктах становила 30 км/год.

Раніше АвтоЮрист розповідав, що штраф за перевищення швидкості зріс та про всі нові штрафи за порушення ПДР 2021.

Оскарження штрафів за порушення ПДР
Справи про повернення водійських прав
Кримінальні справи ДТП (ст. 286 КК)

Юридична консультація адвоката по ДТП, ✔ виїзд адвоката на місце ДТП, ✔ розслідування ДТП, ✔ підготовка документів в поліцію, в суд, позовна заява, апеляційна скарга, касаційна скарга ✔ захист у кримінальному провадженні по ст. 286 КК (ДТП з потерпілими), ✔ участь у слідчих діях (огляд місця ДТП, допит, обшук, обрання запобіжного заходу, слідчий експеримент, експертиза по ДТП тощо), ✔ справи про повернення водійських прав, ✔ справи про стягнення матеріальної і моральної шкоди та ін.

Телефонуйте: 067 157-24-14 (після 20.00 – Viber, WhatsApp, Telegram), 093 602-83-47

Слідкуйте за нашими публікаціями, підписуйтеся на нас у соціальних мережах: Facebook, Instagram, Twitter і канал YouTube, а також на наш Telegram-канал

Використання матеріалів з сайту GLYADYK.COM.UA для використання в публікаціях дозволяється лише за наявності прямого активного посилання на джерело