Тримання під вартою – такий запобіжний захід суд обрав для Димінського

1
Бер
2018

У серпні 2017 року на Львівщині трапилася дорожньо-транспортна пригода за участю транспортного засобу, який належить відомому бізнесмену, президенту ФК Карпати Петру Димінському. У цій ДТП загинула жінка-водій іншого транспортного засобу-учасника ДТП.

Одразу ж після зіткнення транспортних засобів, водій Димінського Андрій Борщ повідомив, що він перебував за кермом транспортного засобу Mercedes. Однак слідство, незважаючи на те, що водій був затриманий, стверджує, що за кермом автомобіля перебував саме Петро Димінський.

Сам бізнесмен наприкінці серпня виїхав за межі України Станом на 01 березня 2018 року відомостей, що він повернувся в Україні немає.

По факту ДТП, в наслідок якої загинула жінка, за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК були внесені відомості в Єдиний реєстр досудових розслідувань (ЄРДР).

Як стверджують в Генеральній прокуратурі, у слідства є достатньо доказів, що за кермом автомобіля перебував саме бізнесмен, а не його охоронець. Також зазначається, що:

В грудні 2017 року нібито Петру Димінському повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України. 01 березня суддею Печерського районного суду міста Києва за клопотанням слідчого Головного слідчого управління НП України, обрано запобіжний захід відносно Димінського – тримання під вартою.

З 11 грудня 2017 року, як повідомляють в Генпрокуратурі, підприємець знаходиться у розшуку.

Раніше адвокат по цій справі ДТП, який надає правову допомогу Димінському зазначав, що постанову слідчого про закриття кримінального провадження щодо водія підприємця було скасовано і матеріали справи повернуті до Генпрокуратури для проведення досудового розслідування. Він також вказав, що запобіжний захід у виді тримання під вартою до Димінського уже обирався, однак відповідна ухвала слідчого судді Печерського районного суду міста Києва була скасована Апеляційним судом міста Києва 19 лютого цього року.

Можна припустити, що й сьогоднішня ухвала (від 01 березня 2018 року) про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою відносно Петра Димінського також оскаржуватиметься його захисниками.

Нагадаємо, що згідно ч. 2 ст. 286 КК України за порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого або заподіяло тяжке тілесне ушкодження, передбачена кримінальна відповідальність у виді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Раніше адвокат по ДТП Богдан Глядик розповідав, що в ДТП з пішоходом, перший підозрюваний – водій.

АвтоЮрист розповідав про експертизи при ДТП.

Виїзд адвоката на місце ДТП
Адвокат по ДТП (адмін. справи)
Кримінальні справи по ДТП
Кримінальний адвокат

Консультація адвоката, виїзд адвоката на місце ДТП, підготовка документів в поліцію, в суд, захист у кримінальному провадженні, участь у слідчих діях, справи про позбавлення водійських прав, стягнення шкоди, завданої при ДТП, оскарження штрафів за порушення ПДР та ін.

Телефонуйте 067 157-24-14, 099 538-60-47 або 093 602-83-47