В Раді хочуть взятися за забезпечення безпеки автодорожнього руху

24
Лют
2016

Верховній Раді пропонують затвердити рекомендації, висловлені учасниками парламентських слухань на тему «Стан і перспективи забезпечення в Україні безпеки дорожнього руху», що відбулися 23 грудня минулого року. Відповідну постанову було зареєстровано вчора, 23 лютого.

GLYADYK.COM.UA_AutoYrist_mtsbuТак, за 11 місяців минулого року в Україні в результаті ДТП загинуло 3529 осіб та травмовано 28104 учасника дорожнього руху. Рівень смертності на автомобільних дорога України перевищує середньоєвропейський більш ніж у два рази і становить 12 осіб на 100 тис. населення. Крім цих показників, експертами встановлено, що економічні втрати Україні від ДТП перевищують 4 млрд. дол. США щорічно.

Однією із основних причин високого травматизму та смерті людей внаслідок ДТП було визнано відсутність комплексної державної політики у сфері безпеки дорожнього руху та ефективних механізмів її реалізації.

Під час слухань, в яких прийняли участь представники Кабінету Міністрів України, органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, народні депутати України, науковці, експерти, представники міжнародних та громадських організацій, було запропоновано розробити та втілити комплексну державну політику у сфері організації безпеки дорожнього руху з метою зниження травматизму та смертності від ДТП на 30% до 2020 року, у порівнянні з 2015 роком.

Раніше АвтоЮрист повідомляв, що за розмови по телефону пішоходи нестимуть адміністративну відповідальність.

Повернення водійських прав
Допомога при ДТП
Стягнення шкоди

Юридична консультація з питань оскарження штрафів за порушення ПДР, позбавлення права керувати транспортними засобами, стягнення шкоди, завданої в результаті ДТП, ввезення транспортних засобів в Україну (у т.ч. по Стамбульській конвенції), реєстрації транспортних засобів, оскарження транспортного податку, а також з усіх інших юридичних питань, пов’язаних із автомобільним транспортом надається також по телефону 067 157-24-14, 099 538-60-47 або 093 602-83-47