Близько півтори тисячі паркувальних майданчиків в Україні обладнано з порушенням правил

28
Лис
2012

Аби нагадати водіям та власникам парковок про важливість дотримання правил, ДАІ України у період з 10 по 25 жовтня та з 7 по 17 листопада провела комплексне обстеження майданчиків для паркування транспортних засобів, що розміщені на вулично-дорожній мережі населених пунктів.
Загалом у два етапи було обстежено більш ніж дві тисячі відповідних об’єктів. У першу чергу, працівники ДАІ перевіряли наявність погодження з Державтоінспекцією місць розташування майданчиків для паркування та схем організації дорожнього руху на них; відповідність облаштування майданчиків дорожніми знаками і розміткою затвердженим схемам; наявність на майданчиках виділених місць для інвалідів та їх відповідного позначення; наявність інформації про оператора, що надає послуги, вартість послуг з утримання майданчиків для платного паркування; відповідність способу постановки автомобілів на майданчиках для паркування вимогам дорожніх знаків і розмітки тощо.

За результатами перевірок було виявлено близько півтори тисячі відповідних об’єктів, обладнаних з порушенням правил, норм і стандартів. Відносно посадових осіб, що несуть відповідальність за ці порушення складено 307 адміністративних протоколів та видано 474 приписи на усунення виявлених недоліків. Крім того, Державтоінспекцією направлено 268 інформацій до органів виконавчої влади, місцевого самоврядування.

Заходів адміністративного впливу вживалися також і до водіїв-порушників. Щільно заставлені транспортом тротуари (для пішоходів місця просто не зостається), припарковані авто прямо на трамвайних коліях, на зупинках, або так, що виїзди з дворових територій стають заблокованими – все це сьогодні можна побачити на наших вулицях. Керманичі авто нерідко залишають свої транспортні засоби, там де їм заманеться, немало не замислюючись над тим, що своїми діями не тільки створюють незручності іншим учасникам дорожнього руху, але й наражають їх на небезпеку. Упродовж проведення заходів за порушення правил зупинки й стоянки відносно водіїв було складено більше чотирьох тисяч адміністративних протоколів.

Прес-служба Департаменту ДАІ МВС України – http://www.sai.gov.ua/