Харківська ДАІ відзвітували про роботу перевізників

15
Жов
2012

Після низки аварій за участю маршруток, ДАІ Харкова серйозно взялась за перевізників і цілий місяць стежила на дорогах за водіями бусів. За цей час правоохоронці виконали 659 рейдових перевірок автобусних маршрутів, виявивши 1108 порушень правил дорожнього руху і пасажирських перевезень.

З’ясувалось, що шофери не проти влаштувати перегони з повним салоном пасажирів – інспектори зафіксували 2815 випадків перевищення швидкості. 981 перебували в нетверезому стані. Ще 402 рази маршруточники порушували правила обгону, а 84 – підбирали або висаджували пасажирів не на тарифних зупинках. Також більше сотні штрафів виписали за те, що водії автобусів набирають набагато більше пасажирів, ніж належить.

Перевірками на дорогах області інспектори не обмежилися і пішли в гаражі підприємств. На жаль, і тут виявили дрібні недоліки, за які склали 57 адмінпротоколів по відношенню до керівників. Найближчим часом перевізники усунуть негаразди в міському транспорті. У облДАІ впевнені: після такого контролю аварій на дорогах, як і порушень з боку автомобілістів, стане набагато менше.

http://vaap.org.ua/?cat=3