Чи потрібна правда по справі ДТП Саєнко?

1
Май
2019

Вибори пройшли і настав час «псевдоактивістам» повернутися й до основної роботи — продовжувати публікувати явно неправдиву інформацію, як і в попередні рази по цій справі. Знову взялися за Саєнко та почали вигадувати якийсь інформаційний привід.

Цього разу Саєнко опублікували відео і написали, що Наталія Саєнко, в якої вилучили водійські права спокійно безперешкодно їздить Полтавою самостійно керуючи автомобілем. Чи потрібні реальні докази цьому? Як показує дана ситуація – докази не потрібні. А для чого потрібні докази, якщо можна багато разів повторити, що Наталія Саєнко їздить за кермом не маючи такого права, такий пост у соціальних мережах можна масово розповсюдити і громада подумає, що це правда.

У соціальній мережі Facebook опублікували відео, з якого вбачається, що їде Mercedes, а за кермом, ніби-то жінка-блондинка. Фактично більше ніякої інформації відеозапис не надає. Але, як бачимо, більше й не потрібно. Все інше «псевдоактивісти», як і в поередні рази, самі додумають і допишуть. Допишуть, що за кермом на цьому відео саме Наталія Саєнко, хоч із самого запису цього не видно. Одночасно, напевно кожний полтавець уже знає, що Наталія Саєнко візуально дуже подібна з мамою, яка також керує таким же транспортним засобом. Допишуть, що Наталія дуже небезпечна для суспільства і що чхала вона на закон, оскільки їй заборонили керувати автомобілем на час слідства по справі, а вона спокійно їздить. Цей пост активно починають поширювати. Нікого не цікавить, що відео абсолютно неінформативне. Псевдоактивісти ж говорять, що це Наталія Саєнко, що тут ще не зрозуміло.

Але, ці «псевдоактивісти» недопрацювали у своїй пропаганді. Потрібно було викласти це відео хоча б через тиждень-два. Пройшов би тривалий час і нам було б важко збирати докази своєї невинуватості (аж абсурдно звучить, що потрібно доказувати, що ти не жираф 🦒). А так, по свіжих слідах і у нас вже є докази, що за кермом того автомобіля в той час не могла бути Наталія Саєнко.

Але для «заробітчан» це не важливо. Вони свою роботу виконали — поширили відверто неправдиву інформацію. Вони ж то добре знають, що головне багато раз повторити неправду і вона «стане правдою».

Наталія Саєнко з часу тимчасового вилучення у неї посвідчення водія (на час проведення слідства) за кермо автомобіля не сідає і автомобілями не керує

А тепер по суті. В час, коли відеокамера фіксує проїзд автомобіля Mercedes, Наталія Саєнко перебувала в іншому місці і цьому є докази, є свідки, які бачили її в цей час. Разом з цим, для тих хто знайомий з мамою Наталії (а ті, хто публікував це відео знають як вона виглядає), з відео чітко видно, що це саме вона за кермом автомобіля.

За результатом цієї кампанії-пропаганди, я, як адвокат, буду рекомендувати звертатися до компетентних органів для притягнення осіб, які, на моє переконання, свідомо розповсюджували завідомо недостовірну інформацію до юридичної відповідальності.

P.S. Впевнений, що «псевдоактивістам-заробітчанам» не вистачить мужності вибачитися за явну маніпуляцію суспільством та наклеп.

Адвокат Богдан Глядик