Другий день поспіль у Києві евакуюють автомобілі

11
Лип
2019

Центр організації дорожнього руху у м. Києві знову продовжує затримувати автомобілі, які порушують правила зупинки і стоянки та доставляти їх на майданчики для тимчасового тримання.

Із самого ранку вчора (10 липня) та з ранку сьогодні по бул. Тараса Шевченка у столиці разом із патрульними поліцейськими працюють евакуатори.

Ще у квітні цього року водіїв почали письмово попереджувати про порушення правил зупинки і стоянки, а також нагадували, що почнуть затримувати автомобілі-порушники. І от уже цього місяця у столиці штрафи почали виписувати інспектори з паркування. Такі ж повноваження по притягненню до відповідальності за порушення правил зупинки і стоянки залишилися і у патрульної поліції.

Нагадаємо, що евакуація транспортного засобу можлива за умови, що транспортний засіб припаркований так, що він створює небезпеку або перешкоду для дорожнього руху і одночасно порушує вимоги ПДР.

Крім цього транспортний засіб може бути тимчасово затриманий і доставлений на майданчик тимчасового тримання згідно:

– ст. 124 КУпАП – ДТП (без потерпілих);
– ст. 286 КК України – ДТП з потерпілими;
– ст. 126 КУпАП – керування авто без посвідчення водія, свідоцтва про реєстрацію ТЗ, страхового полісу або відмова надати такі документи поліцейському;
– ст. 130 КУпАП – керування ТЗ у стані сп’яніння, відмова пройти огляд на стан сп’яніння у встановленому порядку;
– виявлення автомобіля, який перебуває в розшуку згідно закону про виконавче провадження.

Раніше АвтоЮрист розповідав про те, які правила користування дрібним електротранспортом (відео).

Виїзд адвоката на місце ДТП
Адміністративні справи ДТП (ст. 124 КУпАП)
Кримінальні справи ДТП (ст. 286 КК України)

Юридична консультація адвоката по ДТП, ✔ виїзд адвоката на місце ДТП, ✔ підготовка документів, заяв, скарг, клопотань в поліцію, в суд, позовна заява, ✔ захист у кримінальному провадженні, ✔ слідчі дії (огляд місця ДТП, допит, обшук, затримання, обрання запобіжного заходу, слідчий експеримент, експертиза по ДТП тощо), ✔ справи про позбавлення водійських прав, ✔ оскарження штрафів за порушення ПДР, ✔ спори із страховими компаніями, ✔ справи про стягнення шкоди, отриманої в ДТП та ін.

Телефонуйте 067 157-24-14 (після 20.00 до 9.00 та у вихідні – Viber, WhatsApp, Telegram), 093 602-83-47

Слідкуйте за нашими публікаціями, підписуйтеся на нас у соціальних мережах:
https://www.Facebook.com/AutoYrist, https://www.Instagram.com/AutoYrist, https://www.Twitter.com/AutoYrist та канал https://www.YouTube.com/BogdanGlyadyk