Правила дорожнього руху знову змінюють

29
Бер
2019

Кабінет Міністрів України вносить зміни у Правила дорожнього руху в частині необхідних документів при керуванні транспортним засобом.

Зокрема, в ПДР прописують, що підтверджувати наявність поліса обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів можна буде мобільним телефоном.

Минулого року в Україні почали повноцінно працювати електронні поліси автострахування. Після їх впровадження, автовласники отримали змогу укладати договори обов’язкового автострахування в електронному виді. Для підтвердження наявності діючого такого полісу водію достатньо мати збереженим такий поліс у своєму телефоні. Крім цього достатнім підтвердженням буде й звичайна роздруківка цього полісу (без мокрих підписів, печаток).

При оформленні електронного полісу автострахування, дані одразу ж вносяться в базу МТСБУ.

Кабмін пропонує доповнити п. 2.1 ПДР нормою, яка дозволяє користуватися автовласникам електронним договором обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів.

На самому початку впровадження електронних полісів у водіїв інколи виникали конфлікти із співробітниками патрульної поліції, які відмовлялися визнати електронний поліс. Водіїв притягали до адміністративної відповідальності за ненадання для перевірки поліса. Однак, зазвичай суди ставали на бік водіїв у таких спорах.

Раніше АвтоЮрист повідомляв, що Верховний Суд заборонив поліцейським вимагати документи у водіїв.

Виїзд адвоката на місце ДТП
Кримінальна справа по ДТП
Адміністративні справи по ДТП

Юридична консультація адвоката по ДТП, виїзд адвоката на місце ДТП, підготовка документів, заяв, скарг, клопотань в поліцію, в суд, захист у кримінальному провадженні, слідчі дії (огляд місця ДТП, допит, обшук, обрання міри запобіжного заходу, слідчий експеримент, експертиза по ДТП тощо), справи про позбавлення водійських прав та ін.

Телефонуйте 067 157-24-14 (після 20.00 до 9.00 та у вихідні – Viber, WhatsApp, Telegram), 093 602-83-47

Слідкуйте за нашими публікаціями, підписуйтеся на нас у соціальних мережах:
Facebook.com/AutoYrist, Instagram.com/AutoYrist та канал YouTube.com/BogdanGlyadyk

Адвокат по кримінальних справахhliadyk.com