Нетверезі ДТП за участю тварин. Недільний огляд ДТП

17
Бер
2019

У Києві в неділю на Набережному шосе зіткнулися легковики Renault і Ford. В результаті ДТП потерпілу, пасажира автомобіля Renault госпіталізували, попередньо із травмами середньої тяжкості.

Крім цього очевидці повідомляють, що водій Ford перебував у стані алкогольного сп’яніння. Більше того, після ДТП водій продовжив розпивати спиртні напої. Поліцейські застосували до водія кайданки. На місце ДТП здійснила виїзд слідчо-оперативна група (СОГ), співробітники якої продовжують фіксувати обставини, здійснюють огляд місця ДТП, встановлюють свідків.

У випадку, якщо у потерпілого будуть підтверджені травми середньої тяжкості, винному у цій ДТП водію буде загрожувати кримінальна відповідальність у виді обмеження волі до трьох років, а також можливе й позбавлення водійських прав на три роки.

Ще одна дорожньо-транспортна пригода з потерпілими в Києві відбулася на вул. Борщагівці. Транспортний засіб Skoda, рухаючись з перевищенням швидкості (за свідченнями очевидців) в попутному напрямку із транспортним засобом Deawoo, намагаючись перелаштуватися з крайньої лівої смуги для руху в середнью, здійснив зіткнення із Deawoo.

В результаті ДТП було госпіталізовано водія Skoda та пасажира Deawoo, маму малолітньої дитини, яка також перебувала в автомобілі.

На місце ДТП виїздили дві карети швидкої медичної допомоги. Обставини ДТП фіксує СОГ, співробітники якої також прибули на місце.

У випадку, якщо у потерпілих будуть встановлені травми середньої тяжкості, виному водію загрожуватиме кримінальна відповідальність згідно ч. 1 ст. 286 КК України – до трьох років обмеження волі.

У неділю також зафіксовані цікаві ДТП за участю тварин.

Так, у Львові, нетверезий погонич (за показами очевидців), керуючи каретою з двійкою коней, здійснив зіткнення із легковим автомобілем. Після ДТП погонич зник з місця пригоди.

У Чернігівській області, водій легковика KIA не зміг уникнути зіткнення із Лосем (тварина), який різко вибіг на проїжджу частинку. Після зіткнення із KIA, звіра відкинуло на автомобіль швидкої медичної допомоги. Після цього учасником цієї ДТП став ще один легковий автомобіль.

Як повідомляється, тварина в результаті неодноразових ударів не вижила. Травмованих серед людей нема.

Раніше АвтоЮрист розповідав, яка відповідальність за ДТП з потерпілими.

Виїзд адвоката на місце ДТП
Кримінальні справи по ДТП
Адміністративні справи по ДТП

Юридична консультація адвоката по ДТП, виїзд адвоката на місце ДТП, підготовка документів в поліцію, в суд, захист у кримінальному провадженні, участь у слідчих діях (огляд місця ДТП, допит, обшук, обрання міри запобіжного заходу, слідчий експеримент, експертиза по ДТП тощо), справи про позбавлення водійських прав та ін.

Телефонуйте: 067 157-24-14 (після 20.00 – Viber, WhatsApp, Telegram), 093 602-83-47

Слідкуйте за нашими публікаціями, підписуйтеся на нас у соціальних мережах: Facebook.com/AutoYrist, Instagram.com/AutoYrist і канал YouTube.com/BogdanGlyadyk.

Адвокат по кримінальних справахhliadyk.com

Адвокат Богдан Глядик: Конституція України гарантує кожному право на правовий захист. Моє завдання надавати правову допомогу якісно і кваліфіковано.

Кримінальний кодекс України. Стаття 286. Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами

1. Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження, – карається штрафом від двохсот до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

2. Ті самі діяння, якщо вони спричинили смерть потерпілого або заподіяли тяжке тілесне ушкодження, – караються позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

3. Діяння, передбачені частиною першою цієї статті, якщо вони спричинили загибель кількох осіб, – караються позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.