ДФС дозволила продавати автомобілі без доплат

9
Січ
2019

Керівник Головного сервісного центру МВС Владислав Криклій повідомив, що автомобілі, які були ввезені в Україну і розмитнені із застосуванням знижених ставок акцизного податку можна відчужувати до спливу одного року від першої реєстрації такого транспортного засобу в Україні.

У 2015 році Верховна Рада прийняла закон, який тимчасово знижував акцизний податок при розмитненні автомобілів. Однак, розмитнений за таким податком транспортний засіб не можна було продавати протягом року від його першої реєстрації. Однак, якщо автовласник все ж виявляв бажання продати такий автомобіль швидше, йому потрібно було доплатити акцизний податок.

У свідоцтві про реєстрацію транспортного засобу ставилася відмітка про заборону відчуження такого автомобіля до закінчення 365 днів після його першої реєстрації.

Однак, після прийняття законів про “євробляхи”, в ДФС повідомили, що усі автомобілі, які розмитнювалися за зниженими ставками акцизного податку можна відчужувати і до закінчення одного року, незважаючи на відмітку у техпаспорті і без будь яких доплат акцизного податку.

Раніше АвтоЮрист повідомляв, що патрульна поліція буде масово зупиняти автомобілі на іноземній реєстрації.

Адвокат по ДТП
Повернення водійських прав
Стягнення шкоди по ДТП

Юридична консультація адвоката, виїзд адвоката на місце ДТП, підготовка документів, заяв, скарг, клопотань в поліцію, в суд, захист у кримінальному провадженні, участь у слідчих діях (огляд місця ДТП, допит, обшук, обрання міри запобіжного заходу, експертиза по ДТП тощо), справи про позбавлення водійських прав та ін.

Телефонуйте 067 157-24-14 (після 20.00 до 9.00 та у вихідні – Viber, WhatsApp, Telegram), 099 538-60-47