ДТП з потерпілими. 20 липня. Не менше 19 загиблих

20
Лип
2018

ДТП, в якій загинула сім’я із трьох осіб та одна дитина госпіталізована в реанімацію відбулася у Хмельницькій області 20 липня 2018 року. Автопригода відбулася за участі вантажівки IVECO та VW Golf. НА місці працює слідчо-оперативна група, яка встановлює обставини ДТП, збирає наявну інформацію.

На Миколаївщині водій пасажирського мікроавтобуса не впорався із керуванням та в’їхав у припарковану вантажівку. В результаті ДТП загинуло 5 осіб та ще 12 отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості та були доставлені до Кривоозерської ЦРЛ. По факту цієї трагедії відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 286 КК України. Уже відомо, що затриманий водій вантажівки.

Ще одна ДТП відбулася на трасі Київ-Чоп у Житомирській області. Маршрутка в’їхала у вантажівку DAF. В результаті зіткнення загинуло 10 осіб, у тому числі одна дитина, ще стільки ж було госпіталізовано. На місці працює СОГ.

Повідомляється також, що поблизу Києва автомобіль Citroen, водій якого не справився із керуванням вилетів із дороги. Загинула одна дитина, ще четверо пасажирів легковика отримали травми різного ступеня тяжкості.

За однією із версій, причиною ДТП стало недотримання учасниками дорожнього руху швидкісних режимів. Більш точно відповідь на питання про причини ДТП дадуть проведені експертизи по ДТП (автотехнічна, трасологічна, і навіть судово-медична).

Отже, тільки 20 липня, з відкритої інформації у ЗМІ стало відомо про 19 загиблих у ДТП. Міністерство інфраструктури та Міністерство внутрішніх справ сьогодні (20 липня) провело термінову нараду з питань посилення заходів безпеки на автомобільних дорогах України.

Результатом обговорення було прийнято рішення про винесення на найближче засідання Уряду постанови про запровадження контролю швидкості на українських автошляхах. Фактично можна очікувати, щ уже найближчим часом будуть вчинені конкретні дії з повернення на українські дороги контролю за дотриманням водіями швидкісних режимів.

Крім цього, погоджено необхідність більш жорсткого контролю пасажирських перевізників, зокрема увагу приділятимуть переобладнаним маршрутним транспортним засобам.

Згідно ст. 286 КК України за порушення правил безпеки дорожнього руху, що призвело до ДТП, в якій потерпілі отримали травми середньої тяжкості або тяжкі, або якщо в ДТП є загиблі передбачена кримінальна відповідальність у виді позбавлення волі до десяти років, в залежності від наслідків.

Раніше адвокат по ДТП Богдан Глядик розповідав, що відповідальність за перевищення швидкості можлива уже сьогодні (відео).

АвтоЮрист нагадує, що з січня 2018 року в населених пунктах дозволяється рухатися зі швидкістю не більше 50 км/год.

Виїзд адвоката на ДТП
Адвокат по ДТП (ст. 124 КУпАП)
Кримінальні справи ДТП

Юридична консультація адвоката, виїзд адвоката на місце ДТП, підготовка документів в поліцію, в суд, захист у кримінальному провадженні, участь у слідчих діях, справи про позбавлення водійських прав, стягнення матеріальної і моральної шкоди, завданої при ДТП, страхові спори та ін.

Телефонуйте 067 157-24-14, 099 538-60-47 або 093 602-83-47